„Klubrádió
A lényeg

180 millió forintot kap IT-re az Integritás Hatóság

9/12/2022 07:42

| Szerző: Klubrádió

Közel 180 millió forintot kap informatika infrastruktúra fejlesztésére az Integritás Hatóság.

287,6 millió forintot az az Integritás Hatóság és a Belső Ellenőrzési és Integritási Igazgatóság arra, hogy a működésük alapfeltételeit biztosító informatikai infrastruktúrát és alkalmazás szolgáltatásokat létesítsenek és üzemeljenek – derül ki a csütörtök este kiadott Magyar Közlönyből.

A Telex összefoglalója szerint fejlesztési és üzemeltetési költségek fedezetére az Integritás Hatóság (IH) 176,9 millió forintot kap a 2023-as költségvetésből, és Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter kezdeményesére a Belső Ellenőrzési és Integritási Igazgatóság (BEII) ugyanerre a célra 110,7 millió forintot kap.

2024-től kezdve az IH évi 38,6 millió forintot kap a fejlesztett infrastruktúra üzemeltetésére, míg a BEII 26,06 milliót.

Az Integritás Hatóság novemberben indult, és egyike annak a 17 vállalásnak, amikről a jogállamisági feltételeknek történő megfelelés érdekében döntött a kormány. Ahogy arról a Klubrádió is beszámolt, megalakult az Integritás Hatóság mellett működő Korrupcióellenes Munkacsoport, a civil szervezetek közül mások mellett az Átlátszó, a K-Monitor és a Transparency International Magyarország delegáltjai is bekerültek.