„Támogassa
A lényeg

176 kilométeren keresztül menekült a rendőrök elől egy embercsempész, Szentendrén kilőtték a kerekét

27/09/2023 17:16

| Szerző: Klubrádió

A szentendrei körzeti megbízott három célzott lövéssel állította meg egy menekülő embercsempész gépjárművét – írja a police.hu. A sofőr kilenc illegális határátlépővel 84 percen át, 176 kilométeren keresztül menekült a rendőrök elől.

Azt írták: szerda hajnalban egy reflektorral közlekedő Audi elvakította a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság gépkocsizó járőreit Kiskunmajsa külterületén. A kombi vezetője nem állt meg a rendőrök jelzésére, ezért követni kezdték.

A Kiskunmajsa-Jászszentlászló-M5 Kiskunfélegyháza-Dél-Budapest-11-es számú főút-Szentendre útvonalon váltották egymást a megkülönböztető jelzéseiket használó rendőrautók az Audi mögött. Az ámokfutót Szentendrén, a 11-es számú főút és a Rózsa utca kereszteződésénél egy, az úton keresztbe állított rendőrautó is megpróbálta feltartóztatni. A menekülő ráhúzta a gépkocsit az úton álló egyik rendőrre, aki három célzott lövést adott le a járműre. A találatok ellenére az autó tovább haladt, de sebessége folyamatosan csökkent, majd néhány kilométerre a lövések leadásának helyszínétől, még Szentendrén mozgásképtelenné vált a jobb első gumiját ért lövés miatt.

Az embercsempész 84 percen át, 176 kilométeren keresztül menekült a rendőrök elől, mígnem Szentendre felől Visegrád felé tartva sikerült megállítani az autót. A sofőr ezután kiugrott a kocsiból és elmenekült. A hátrahagyott járműben a rendőrök kilenc, magukat szír állampolgárnak nevező férfit találtak; jogszerű magyarországi tartózkodásukat egyikük sem tudta igazolni.

A szír férfiak – elmondásuk szerint – valahol Zomborral szemben, a határkerítésen átjutva értek Magyarország területére. Szlovákiába történő szállításukért fejenként 1200 eurót kellett letétbe helyezniük Törökországban.

A rendőrség közlése szerint a kilenc szír férfit visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Az embercsempész azonosítására, felkutatására és elfogására a rendőrök megtették a szükséges intézkedéseket. A rendőri intézkedés során nem sérült meg senki. Íme a police.hu-n közölt videó az esetről: