„Köszönjük,
A lényeg

12 helyett 9 képviselője lesz a Fidesznek az Európai Parlamentben – jósolja az Euractiv

29/05/2024 10:21

| Szerző: Klubrádió

Plusz egy KDNP-s is bejut.

Tovább folytatódott a Fidesz bázisának apadása. Ez az Európai Parlamentben azt jelenti, hogy az elmúlt három hónapban egy-egy képviselői hellyel csökkent a támogatottsága a magyar kormánypártnak.

Jelenleg kilenc EP-képviselőben reménykedhetnek,

illetve érdemes ide számolni a biztos befutónak számító KDNP-s helyet, aki a Fidesz távozása után maradt az Európai Néppártban. Most 12 fideszes és 1 kereszténydemokrata képviselő van – derül ki a Europe Elects az Euractiv hírportállal együttműködésben közétett előrejelzéséből. 

 
Az Európai Parlament
 

Magyar Péter pártja hetek leforgása alatt olyan támogatottságra tett szert, amely hat képviselői helyet biztosít a TISZA Párt számára. A Demokratikus Koalíció három, a Kétfarkú Kutya Párt és a Mi Hazánk pedig egy-egy politikust küldhet az uniós törvényhozásba a friss felmérés szerint.

Most először fordul elő az egész ciklusban, hogy a kutatásban a magyar kormánypárti EP-képviselők elveszítik a többségüket, 21 mandátumból csak 9+1-et tudnak megszerezni – derül ki a Europe Elects az Euractiv hírportállal együttműködésben közzétett előrejelzéséből. (A hvg.hu nyomán)