„Klubrádió

Bárándy Péter ügyvéd, volt igazságügy-miniszter Magyar Péter tanúmeghallgatásáról és arról is beszélt, hogy azok a felvételek, amelyek bemutatását keddre ígérte titkosszolgálati-, vagy magánfelvételek lehetnek-e.

Nem csak abuzálás éri a nevelőotthonokban a gyerekeket, a körülményeik is elborzasztóak. Kende Ágnes szociológus, oktatáskutató vizsgálta a körülményeket, és ezen belül is, hogy a roma gyerekek milyen diszkriminációnak vannak kitéve.

Új szakaszba lépett a háború Putyin újraválasztása utáni megerősödésével és az egyre gyakrabban hallható nyugati kimerültséggel, az "elég volt" mentalitással. Ahogy kezdetben vonakodtak a fegyverszállításoktól, úgy most is ellenzik a nyugati tagállamok Ukrajna megsegítését - de ezúttal katonákkal. Eljöhet annak az ideje, amit most még bizonytalanul mondogat a francia elnök: miszerint csapatokat kellene küldeni Ukrajnába. Erről is kérdeztünk két elemzőt, a Chatam House és a Londol School of Economics intézményétől. Csernyánszky Judit interjúja.

Az ukrajnai harcok a belátható jövőben is valószínűleg folytatódnak, mégpedig nagy intenzitással, anélkül, hogy a két fél bármelyike áttörést tudna elérni. Ezt jósolja Thomas Greminger svájci diplomata, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet, az EBESZ volt főtitkára. A budapesti Andrássy Egyetemen tartott előadásáról Kárpáti János készített összefoglalót. 

2024. március 23. Hetes Stúdió (2024. március 23., szombat 15:00)
51:11
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor Szerkesztők: Csernyánszky Judit, Józsa Márta, Herskovits Eszter