„Klubrádió

Miért nem mozdul a több mint 120 ezres pedagógustársadalom, hogy saját érdekeit védje a kormány fokozatos elnyomó intézkedéseivel szemben? Alacsony bér, félkatonai státusz, központi utasítások rendszere. És miért van két szakszervezetük, miért nem egy nagy? A többi között erről is szót váltottunk Lannert Judit oktatáskutatóval.

Eszük ágában sincs megakasztani az európai uniós pénzek Magyarországra érkezését, de a kormánnyal folytatott tárgyalások után bizodalomra semmi ok – erről is beszélt a Klubrádiónak az uniós Költségvetési Ellenőrző Bizottság elnöke és rangidős tagja, Monika Hohlmeier német és Petri Sarvamaa finn európai néppárti képviselők. Akik azt is hangsúlyozták, hogy senki ne szőjön konspirációs elméleteket se róluk, se Brüsszelről, de azért az a minimum lett volna, hogy fogadja őket Varga Judit igazságügyi miniszter. A háromnapos látogatásukat záró sajtótájékoztatón járt Csernyánszky Judit.

Még tavaly ősszel hangzott el az Európai Bizottságban, hogy a médiavállalatokat nem lehet egyszerű gazdasági vállalkozásoknak tekinteni – a függetlenségüket ne a piaci helyzet, hanem külön jogszabály biztosítsa. Meg is született ennek a tervezete – a héten erről magyar szakemberek is vitát tartottak – Bodnár Barna összeállítása.

Böjte Csaba fejszéje – amit verbálisan jól belevágott a nőkbe. Igen, neki a gyengébbik nem arra jó, hogy legfeljebb hisztis babának tekintse, aki egy új ruháért viselje másodrendű állampolgári szerepét. Nyilván tudják, miről beszélünk. 

A Böjte Csaba szerzetes igazgatása alatt működő szovátai gyermekotthon egyik alkalmazottja tíz évig zaklatta, abuzálta a gyerekeket. Sajtóhírek szerint minden tanár, nevelő és maga Böjte is tudhatott egyes esetekről, de hallgattak. Nem beszélünk, tehát akkor nincs is ügy? Demény Péter romániai magyar költő, író, műfordító, publicista, egyetemi oktató volt a vendégünk, aki egy publicisztikában az eset okán arról írt, a nem beszélés, a konfliktusok, a drámák elhallgatása miért ragad bele a mi kultúránkba.

2023. május 20. Hetes Stúdió (2023. május 20., szombat 15:00)
55:49
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor Szerkesztők: Csernyánszky Judit, Józsa Márta, Herskovits Eszter