„Klubrádió

Budaházy Györgynek és néhány társának kegyelmet adó köztársasági elnök asszony a minap újabb 25 kérvényt hagyott jóvá. Köztük további 6, szintén a Magyarok Nyilai terrorszervezet elítélt tagja található. Megkérdezzük Bárándi Péter volt igazságügyi minisztert, mi ennek az üzenete az igazságszolgáltatás hivatásrendjei számára.

A Magyarországon megkérdezett emberek 78 százaléka érzi úgy, hogy a gazdaság recesszióban van, az Ipsos Zrt. friss, Global Inflation Monitor című kiadványában az is olvasható, hogy a magyarok többsége már nem a külső okokat – Brüsszel, háborús szankciók, a Nyugat hanyatlása – hanem a magyar kormány rossz politikáját nevezik meg az infláció gerjesztőjének. Erről kérdeztük Kovács Balázst, az Ipsos Zrt. marketing-kommunikációs vezetőjét.

A tavaly alakult az Akadémiák Európai Szövetségének három magyar szervezet is tagja: a Szépírók Társasága, a Széchenyi Irodalmi- és Művészeti Akadémia valamint a Freeszfe Egyesület. A héten Budapesten konferenciát rendeztek, amelyen a Szépírók társasága kezdeményezésére többek között a magyarországi művészek, írók, kultúrával foglalkozó civil szervezetek egyre nehezebb helyzete is természetesen szóba került. A konferenciáról Váradi Júlia készített összeállítást.

Ismét Magyarországot elítélő határozatot fogadtak el az Európai Parlamentben – túlnyomó többséggel és ötpárti támogatással. Ebben a képviselők számos indokot hoznak fel arra, hogy miért nem érdemelheti ki az Orbán-kormány a 2024 július 1-től esedékes soros uniós elnöki poszt betöltését fél éven át. Erről kérdezteCsernyánszky Judit Daniel Freund Zöld német és This Reuten holland szocdem parlamenti képviselőt.

2023. június 03. Hetes Stúdió (2023. június 03., szombat 15:00)
58:35
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor Szerkesztők: Csernyánszky Judit, Józsa Márta, Herskovits Eszter