„Klubrádió

24 óra sem telt el az amerikai szankciók bejelentése után és a kormány meghátrált. Kivonul az orosz "kémbankként" elhíresült orosz Nemzetközi Beruházási Bankból – Székely Árpád volt moszkvai nagykövetet kérdezzük a fejleményekről.

Van-e kiút a válságból? – erre keresték a választ a Friderich Ebert és az Új Köztársaségért Alapítvány által szervezett konferencián, ahol szó esett az egyre bővülő politikai-gazdasági elitről és a mélyszegénységbe süllyedő tömegekről. S ami a magyar kormány szuverenitási harcát illeti: a magyar kormány azt teszi a NATO-ban, amit Törökország mond neki, s az Európai Unióban, amit Putyin. Lay Viktória összefoglalóját hallhatják most.

20 éve szavaztuk meg Európai Unió-s tagságunkat. Ebből 13 év Orbán folytonos brüsszeli szidalmaival telt el. Kéri László politológussal beszéltünk az ennek ellenére sem kilátástalan helyzetről.

Ne higgyük azt, hogy a Debrecenben megépítendő akkumulátorgyár okozta károk nem fogják érinteni – például Budapest XVI. kerületét. Ezt bizonyítják a már most is működő gödi üzem és környékének problémái, amelyekre civilek hívták fel a figyelmet a Megújuló Magyarországért Alapítvány és a Párbeszéd-Zöldek közös rendezvénye. Az eseményről Csernyánszky Judit készített összeállítást.

2023. április 15. Hetes Stúdió (2023. április 15., szombat 15:00)
53:11
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor Szerkesztők: Csernyánszky Judit, Józsa Márta, Herskovits Eszter