„A

Archívum

Keresés az archívumban

Kék Ördögök (2023. március 25., szombat 20:00)

Műsorvezető:
Nemes Nagy Péter

2023. március 25., Szombat 20:00

Az első részben Bacsek István, Blind Boy Fuller & Sonny Terry, Noah Lewis, John Lee "Sonny Boy" Williamson, Paul Jones, a Blues Fools, a Szoboszlay szájharmonika ötös, Szabó Tamás elektronikus formációja, Katie Melua, a Gitárpárbaj III. szereplői és Eric Clapton, a második részben Eric Clapton - köztük a Yardbirds, John Mayall's Bluesbreakers, a Blind Faith – felvételei hangzottak el.

Kék Ördögök (2023. március 18., szombat 20:00)

Műsorvezető:
Nemes Nagy Péter

2023. március 18., Szombat 20:00

Az első részben Duane Eddy, a Hollies, a Yardbirds, a Kinks, Big Daddy Kinsey & the Kinsey Report, Colin James, Sonny Boy Williamson, Lightnin' Hopkins, Gary Moore, valamint a 5th Dimension, a második részben Walter Trout, a Canned Heat, Charlie Musselwhite, Harvey Mandel, a Rocky Athas Group, Gary Moore, Eric Clapton, a Led Zeppelin, Paul DeLay, a ZZ Top és Mick Clarke felvételei szóltak.

Kék Ördögök (2023. március 11., szombat 20:00)

Műsorvezető:
Nemes Nagy Péter

2023. március 11., Szombat 20:00

A Kék Ördögök első órájában a Taste, a M.É.Z., a Firkin, Van Morrison & the Chieftains, a Them, The Wheels, Moses K & the Prophets, Rory Gallagher, valamint Gary Moore, a második részben Tim Ries, a Rolling Stones, Aretha Franklin, Leon Russell, Linda Ronstadt, Rod Stewart, Deborah Coleman és Ike & Tina Turner felvételei szóltak.

Kék Ördögök (2023. március 04., szombat 20:00)

Műsorvezető:
Nemes Nagy Péter

2023. március 04., Szombat 20:00

Az első részben George Harrison, a Rolling Stones, az Animals, Zucchero with John Lee Hooker, Beyoncé és a szájharmonikás Sugar Blue felvételei szóltak.

A második részben női bluesgitárosokat hallhattak Barbara Lynn, Debbie Davis, Sue Foley, Tracy Conover Joanna Connor, Ana Popovic, Carolyn Wonderland, Erja Lyytinen, Beverley "Guitar" Watkins, Ruthie Foster és Laura Chavez előadásában.

Kék Ördögök (2023. február 25., szombat 20:00)

Műsorvezető:
Nemes Nagy Péter

2023. február 25., Szombat 20:00

Az első részben a Raphael Wressnig & Enrico Crivellaro Organ Trio, a Beatles, a Rolling Stones, Fekete Jenő & Horváth Misi Blues Duo, The Beaux Jaxon Band, Sonia és a sápadtarcúak, a Canned Heat és Fats Domino felvételei szóltak.

A második részben Cseh Tamás dalait a Blue sPot együttes előadásában hallották. Végül a Colosseum együttes "Tomorrow's Blues" számával zárult a műsor.

Kék Ördögök (2023. február 18., szombat 20:00)

Műsorvezető:
Nemes Nagy Péter

2023. február 18., Szombat 20:00

Az első óra, mint többnyire egy instrumentális számmal indult, melynek címe adta meg ezen rész témáját: The Hammond Sings The Blues. Ezután Jimmy Smith, Brian Auger felvételei szóltak. Végül Maggie Bell énekelt.

A második részben a 94 éves korában elhunyt Burt Bacharach szerzeményei szóltak Isaac Hayes, The Shirelles, The Beatles, Billy J. Kramer with the Dakotas, Manfred Mann, Tom Jones, Dionne Warwick, Herb Alpert, Aretha Franklin előadásában. Zárásként az American Blues Festival '83 turnén Louisiana Red & his Chicago Blues Friends három koncertfelvétele hangzott el.

Kék Ördögök (2023. február 11., szombat 20:00)

Műsorvezető:
Nemes Nagy Péter

2023. február 11., Szombat 20:00

Az első órában a Chet Atkins, Taj Mahal & Ry Cooder, Edgar Winter, John Mayall, Ma Rainey, The Supremes, Bobby McFerrin, a Palermo Boogie Gang, valamint Rick Estrin & The Nightcats hallhatták.

A második részben Allen Toussaint, Al Johnson, James „Sugar Ray” Crawford, Huey „Piano” Smith, Dr. John, Kermit Ruffins, Louis Armstrong, Eddie Bo, Jessie Hill, Professor Longhair, Paul Gayten, Fats Domino, Smiley Lewis, Henry Butler, Long John Baldry Trio és Louis Prima felvételei szóltak. 

Kék Ördögök (2023. február 04., szombat 20:00)

Műsorvezető:
Nemes Nagy Péter

2023. február 04., Szombat 20:00

Az első részben Top Topham, a Chicken Shack, a Muddy Shoes, Willy Willy & the Voodoo Band és Ray Davies felvételei szóltak.

A második részben New Orleans volt fókuszban Kermit Ruffins, Louis Armstrong, a Preservation Hall Jazz Band, Fats Domino, Király Martina, Dr. John, Jon Cleary & the Absolute Monster Gentlemen, Professor Longhair, Irma Thomas, The Neville Brothers, Lee Dorsey és Dwayne Dopsie zenéivel.

Kék Ördögök (2023. január 28., szombat 20:00)

Műsorvezető:
Nemes Nagy Péter

2023. január 28., Szombat 20:00

Az első részben a Juhász Gábor Trió, valamint David Crosby halála kapcsán a Byrds, a Crosby, Stills & Nash, a Crosby, Stills, Nash & Young formációk zenéi, továbbá az Ides Of March, a Jethro Tull és Nemes Zoltán második szóló albumáról szóltak felvételek.

A második részben Carlos Santana eddigi 11 budapesti fellépéséről esett szó, természetesen sok Santana felvétellel.

Kék Ördögök (2023. január 14., szombat 20:00)

Műsorvezető:
Nemes Nagy Péter

2023. január 14., Szombat 20:00

Az első órában a Jambalaya együttes, Professor Longhai, Steve James, a Bankó Dixieland Band, a BlackriderS (így! - NNP), Redbreast Wiklson, a Jack Cannon, a Colosseum, a Garda-Benkő Duó, a Bajtala-trió és a Bergendy együttes zenéi szóltak.

A második rész előadói: The Champs, The Beatles, SAm The Sham & the Pharaohs, Maurice Williams, The Kingsmen, Fats Domino, Johnny Otis, Otis Redding, The Hollies, The Coasters, Ritchie Valens, Dale Hawkins, Ray Charles, Chuck Willis, Cliff Richard & the Shadows, Bobby Freeman, Ttini Lopez, Buddy Knox, The Everly Brothers.

Kék Ördögök (2023. január 07., szombat 20:00)

Műsorvezető:
Nemes Nagy Péter

2023. január 07., Szombat 20:00

Az első részében a Poppá! alkalmi formáció, a Stoni Blues Band, Casey Jones & the Governors, Luther "Guitar Junior" Johnson, T.Rogers & Fekete Jenő (Chicago Blues Union), John Mayall, a Mini Akusztik Trió, Edgar Winter feat. Kenny Wayne Shepherd, a Boeghoe együttes, a Halper-Hendrix World, a Shabby Blues Band, a Németh Gábor Project volt hallható.

A második részben a Savoy Brown együttes zenéit játszottuk.

Kék Ördögök (2022. december 31., szombat 20:00)

Műsorvezető:
Nemes Nagy Péter

2022. december 31., Szombat 20:00

Az első részben rock and roll hangulatban Glenn Miller, a Hungaria, Chuck Berry, Bill Haley & his Comets, Elvis Presley, Little Richard, a Cadillac együttes, az Illés zenekar, Carl Perkins, Fats Domino, Gene Vincent, és az Echo együttes zenét szóltak.

A második részben Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából a költő megzenésített verseit az Illés zenekar, Ferenczi György, a Racka Jam, Szarka Gyula, a ComeOn R.B., az 1ső Pesti Rackák, és a Fonográf együttes adta elő.

Kék Ördögök (2022. december 24., szombat 20:00)

Műsorvezető:
Nemes Nagy Péter

2022. december 24., Szombat 20:00

Az első részben Diótörő a Pannónia együttessel, Piramis, Rockolya, Blind Willie Johnson, Cserháti Zsuzsa, Thomas A. Dorsey, Deák Bill Gyula, a Golden Gate Quartet, Varga Miklós, The Clancy Brothers & Tommy Makem, Balázs Fecó, Simon & Garfunkel, Omen, The Diamonds, Mini Akusztik Triót hallhatták.

A második részben Sütő Márton, Tom Rush, TRB, Dan Fogelberg, Charlie, The Staple Singers, Eric Anderssen, Koncz Zsuzsa, Simon & Garfunkel, Balázs Fecó, Mahalia Jackson és a Four Fathers felvételei szóltak.

Kék Ördögök (2022. december 17., szombat 20:00)

Műsorvezető:
Nemes Nagy Péter

2022. december 17., Szombat 20:00

Az első órában Mihály Zoltán, a "100 év blues - Alabama" című könyv szerzője volt a műsor vendége. Elhangzottak Stevie Ray Vaughan, B.B. King, Keri Leigh & The Blue Devils, Ed Bell, Frankie "Half Pint" Jaxon, Odetta, Cow Cow Davenport, Jaybird Coleman, Walter Roland, Albert Collins, Miles Davis és a W.C. Handy Orchestra zenéi.

A második részben Count Basie, Weszely Ernő, Weszely Ernő & Almási Adrienne, a Spo-Dee-O-Dee, a Mini Akusztik Trió, a Shabby Blues Band, David Brown & The Blues Hawks, David Brown and Peter Giardina, Tonemah, valamint a Shadows felvételei szóltak.

Kék Ördögök (2022. december 10., szombat 20:00)

Műsorvezető:
Nemes Nagy Péter

2022. december 10., Szombat 20:00

Az első részében három új lemez (LP) volt a téma: Radics Béla - Aranyalbum, Török Ádám és a RABB, valamint Dévényi Ádám "Elmúlik - jelen" kiadványa.

A második részben a közelmúltban elhunyt Christine McVie-re emlékezve Chicken Shack és Fleetwood Mac, továbbá Aynsley Dunbar Retaliation felvételek szóltak.

Kék Ördögök (2022. december 03., szombat 20:00)

Műsorvezető:
Nemes Nagy Péter

2022. december 03., Szombat 20:00

Az első részben a Németh Gábor Project, a Boeghoe együttes, az R.B. Kapitány Emlékzenekar, a ComeOn R.B., Barrett Strong, a Beatles, Gerry & The Pacemakers, Billy J. Kramer, a Dave Clark Five, a Foundations és Ralph McTell hallhatták.

A második részben a Spencer Davis Group, az Animals II., a Boom Boom, a Sledge feat. Maya Pakkari, a Sledge feat. Ray Phillips, a Yardbirds, Szekeres Tamás és Robben Ford & Bill Evans felvételei szóltak.

Kék Ördögök (2022. november 19., szombat 20:00)

Műsorvezető:
Nemes Nagy Péter

2022. november 19., Szombat 20:00

Az első részben a Bistro Blues Band, Szabó Tamás és Sonny, John Hammond, Paul Jones & Jack Bruce, Sonny Boy Williamson és a Funk Inc. hallhatták.

A második részben Candye Kane, Bessie Smith, Tracy Nelson, Rory Block, Maria Muldaur, Irma Thomas, Ruth Brown and Charles Brown, Marcia Ball és Angela Strehli felvételei szóltak.

Kék Ördögök (2022. november 12., szombat 20:00)

Műsorvezető:
Nemes Nagy Péter

2022. november 12., Szombat 20:00

Az első részben Gary Moore, a BBM, Henrik Freischlader, Ian Siegal feat. Shemekia Copeland, Ray Charles, Ben E. King és Wilson Pickett voltak hallhatóak.

A második részben King Curtis, Percy Sledge, Aretha Franklin, Sam & Dave, Otis Redding, Jimmy Barnes, Rod Stewart, The Isley Brothers, Katie Love and the Four Shades Of Black, Sam Cokke, The O'Jays, Luther "Guitar Junior" Johnson & The New Hawks, valamint Booker T. c The MG's zenéi szóltak.

Kék Ördögök (2022. október 22., szombat 20:00)

Műsorvezető:
Nemes Nagy Péter

2022. október 22., Szombat 20:00

Az első részben a London Rock Orchestra, a Fleetwood Mac, Peter Green, az Atlantis, a Sakk-Matt, a Tűzkerék, a Muddy Shoes, Albert Collins, Stevie Ray Vaughan, a Chicago Blues Union, Fekete Jenő-Horváth Misi duó és a Hobo Blues Band felvételei szóltak.

A második részben az S-Modell, az Equus, a Hobo Blues Band, Sonny Terry & Brownie McGhee, Muddy Waters, a Chicken Shack, Howlin' Wolf, Willie Dixon és a Fleetwood Mac szerepelt.

Kék Ördögök (2022. október 15., szombat 20:00)

Műsorvezető:
Nemes Nagy Péter

2022. október 15., Szombat 20:00

Az első órában Ike Turner & His Kings Of Rhythm, Sonny Landreth, a Vargas Blues Band, Willie Nelson és Wynton Marsalis, Robbie Robertson, Edgar Winter, Amos Milburn, T-Bone Walker, Jazz Gillum és Big Bill Broonzy, valamint Pee Wee Crayton felvételei szóltak.

A második órában az "Easy Rider" és az "Eper és vér" című filmekben elhangzott zenéket hallhatták.

Kék Ördögök (2022. október 08., szombat 20:00)

Műsorvezető:
Nemes Nagy Péter

2022. október 08., Szombat 20:00

Az első óra Szakcsi Lakatos Béla emlékére a Saturnus együttes felvételével kezdődött. További előadók: Tommy Castro & the Painkillers, Eric Steckel, Joe Bonamassa, Edgar Winter, Keri Leigh & the Blue Devils, Mariska Veres/Shocking Jazz Quintet.

A második órában a 69 éves korában elhunyt egykori "road" Buday Zsolt emlékére megismételtük a 2021. október 30-i műsort, ahol vendégként beszélt Radics Béláról és a Taurus 1972-es Ifjúsági Parkbeli bemutatkozó koncertjéről.

Kék Ördögök (2022. október 01., szombat 20:00)

Műsorvezető:
Nemes Nagy Péter

2022. október 01., Szombat 20:00

Az első részben The DeLux Blues Band, a Senator együttes, Som-Závodi "Száz év zene" lemezéről két dal, Tommy Castro és Eric Steckel Budapesten koncert előzeteseként felvételeik szóltak. EB Davis Berlinben élő blues és soul énekesről életrajzi riport jelent meg a legjelentősebb blues magazinban.

A második részben Arthur Conley, Brenda Holloway, az Electric Flag, Erma Franklin, Albert King, Marva Wright, Chris Barber & Dr. John, Los Bravos, Allanah Myles, Johnny Hallyday és a Rolling Stones felvételei szóltak.

Kék Ördögök (2022. szeptember 24., szombat 20:00)

Műsorvezető:
Nemes Nagy Péter

2022. szeptember 24., Szombat 20:00

Az első részben a svéd Spotnicks, az angol Singing Blue Jeans, a Dave Clark Five, a Pretty Things, a Kinks, az USA-beli Tommy Castro & the Painkillers, Eric Steckel, az ír Simon McBride, az angol Crazy World Of Arthur Brown, a Nice és Emerson, Lake & Palmer felvételei szóltak.

A második részben Ray Charles felvételeit hallották, benne négy duettel Natalie Cole, B.B. King, Bonnie Raitt és Van Morrison társaságában.

Kék Ördögök (2022. szeptember 17., szombat 20:00)

Műsorvezető:
Nemes Nagy Péter

2022. szeptember 17., Szombat 20:00

Az első részben a Dogs együttes, The Who, The Shadows, The Beatles, The Rolling Stones, John Mayall and the Bluesbreakers, Ray Charles, Traffic, Alexis Korner, Frank Zappa, Leon Russell, a Syrius együttes, Artie Kaplan, Robert Johnson, Bodonyi Attila és az Atlas együttes felvételei szóltak.

A második részben az 52 éve elhunyt Jimi Hedrix zenéjét, szerzeményeit hallhatták a Jimi Hendris Experience, a Sakk-Matt együttes és a Tátrai Band előadásában.

Kék Ördögök (2022. szeptember 10., szombat 20:00)

Műsorvezető:
Nemes Nagy Péter

2022. szeptember 10., Szombat 20:00

Az első részben Elvin Bishop, Homesick Mac, Jimmy Witherspoon feat. Robben Ford, az AkiMer együttes, Clarence "Gatemouth" Brown, Roy Brown és a Savoy Brown együttes felvételei szóltak.

A második részben lengyel beat és blues együttesek, előadók számai forogtak a Czerwono-Czarni, Tadeusz Nalepa, Slawk Wierzcholski, Magda Piskorczík, a Tortilla Flat, az Easy Rider, a Boogie Boys és a Kraków Street Band előadásában.

Kék Ördögök (2022. augusztus 27., szombat 20:00)

Műsorvezető:
Nemes Nagy Péter

2022. augusztus 27., Szombat 20:00

Az első részben Hank Marvin, Gerendés Péter, a Beach Boys, a Small Faces, A Beatles, az Illés együttes, a Siegel-Schwall Band, az Insomniacs, Amanda Fish, Walter Trout és Cutris Salgado hallhatták.

A második részben Lonnie Mack, Tinsley Ellis, Clarence "Gatemouth" Brown, Lil' Ed & The Blues Imperials, Koko Taylor, Kenny Neal, Roy Buchanan, Little Charlie & The Nightcats, Katie Webster és Lonnie Brooks felvételei szóltak.

Kék Ördögök (2022. augusztus 20., szombat 20:00)

Műsorvezető:
Nemes Nagy Péter

2022. augusztus 20., Szombat 20:00

Az első részben The Blues Wire, a Sörbanditák, The Kinks, The Hunters, valamint a BlueStone felvételei után a 30 éve megrendezett tatabányai nemzetközi bluesfesztivál néhány fellépőjét hallhatták, úgymint The Blues Wire, a Raw Hide, Erik Trauner, a Palermo Boogie Gang, a Natúr Blues Band és a Matching Ties.

A második részben az 1969-es Woodtock fesztivál néhány fellépőjének helyszíni felvételei szóltak: Bert Sommer, a Sweetwater, a Creedence Clearwater Reival, Ravi Shankar, Arlo Guthrie, Johnny Winter, a Jefferson Airplane, Crosby, Stills & Nash, The Butterfield Blues Band, Jimi Hendrix, végül a műsorvezető Chip Monck elköszönése szólt.