„Köszönjük

Archívum

Keresés az archívumban

Kék Ördögök (2022. december 03., szombat 20:00)

Műsorvezető:
Nemes Nagy Péter

2022. december 03., Szombat 20:00

Az első részben a Németh Gábor Project, a Boeghoe együttes, az R.B. Kapitány Emlékzenekar, a ComeOn R.B., Barrett Strong, a Beatles, Gerry & The Pacemakers, Billy J. Kramer, a Dave Clark Five, a Foundations és Ralph McTell hallhatták.

A második részben a Spencer Davis Group, az Animals II., a Boom Boom, a Sledge feat. Maya Pakkari, a Sledge feat. Ray Phillips, a Yardbirds, Szekeres Tamás és Robben Ford & Bill Evans felvételei szóltak.

Kék Ördögök (2022. november 19., szombat 20:00)

Műsorvezető:
Nemes Nagy Péter

2022. november 19., Szombat 20:00

Az első részben a Bistro Blues Band, Szabó Tamás és Sonny, John Hammond, Paul Jones & Jack Bruce, Sonny Boy Williamson és a Funk Inc. hallhatták.

A második részben Candye Kane, Bessie Smith, Tracy Nelson, Rory Block, Maria Muldaur, Irma Thomas, Ruth Brown and Charles Brown, Marcia Ball és Angela Strehli felvételei szóltak.

Kék Ördögök (2022. november 12., szombat 20:00)

Műsorvezető:
Nemes Nagy Péter

2022. november 12., Szombat 20:00

Az első részben Gary Moore, a BBM, Henrik Freischlader, Ian Siegal feat. Shemekia Copeland, Ray Charles, Ben E. King és Wilson Pickett voltak hallhatóak.

A második részben King Curtis, Percy Sledge, Aretha Franklin, Sam & Dave, Otis Redding, Jimmy Barnes, Rod Stewart, The Isley Brothers, Katie Love and the Four Shades Of Black, Sam Cokke, The O'Jays, Luther "Guitar Junior" Johnson & The New Hawks, valamint Booker T. c The MG's zenéi szóltak.

Kék Ördögök (2022. október 22., szombat 20:00)

Műsorvezető:
Nemes Nagy Péter

2022. október 22., Szombat 20:00

Az első részben a London Rock Orchestra, a Fleetwood Mac, Peter Green, az Atlantis, a Sakk-Matt, a Tűzkerék, a Muddy Shoes, Albert Collins, Stevie Ray Vaughan, a Chicago Blues Union, Fekete Jenő-Horváth Misi duó és a Hobo Blues Band felvételei szóltak.

A második részben az S-Modell, az Equus, a Hobo Blues Band, Sonny Terry & Brownie McGhee, Muddy Waters, a Chicken Shack, Howlin' Wolf, Willie Dixon és a Fleetwood Mac szerepelt.

Kék Ördögök (2022. október 15., szombat 20:00)

Műsorvezető:
Nemes Nagy Péter

2022. október 15., Szombat 20:00

Az első órában Ike Turner & His Kings Of Rhythm, Sonny Landreth, a Vargas Blues Band, Willie Nelson és Wynton Marsalis, Robbie Robertson, Edgar Winter, Amos Milburn, T-Bone Walker, Jazz Gillum és Big Bill Broonzy, valamint Pee Wee Crayton felvételei szóltak.

A második órában az "Easy Rider" és az "Eper és vér" című filmekben elhangzott zenéket hallhatták.

Kék Ördögök (2022. október 08., szombat 20:00)

Műsorvezető:
Nemes Nagy Péter

2022. október 08., Szombat 20:00

Az első óra Szakcsi Lakatos Béla emlékére a Saturnus együttes felvételével kezdődött. További előadók: Tommy Castro & the Painkillers, Eric Steckel, Joe Bonamassa, Edgar Winter, Keri Leigh & the Blue Devils, Mariska Veres/Shocking Jazz Quintet.

A második órában a 69 éves korában elhunyt egykori "road" Buday Zsolt emlékére megismételtük a 2021. október 30-i műsort, ahol vendégként beszélt Radics Béláról és a Taurus 1972-es Ifjúsági Parkbeli bemutatkozó koncertjéről.

Kék Ördögök (2022. október 01., szombat 20:00)

Műsorvezető:
Nemes Nagy Péter

2022. október 01., Szombat 20:00

Az első részben The DeLux Blues Band, a Senator együttes, Som-Závodi "Száz év zene" lemezéről két dal, Tommy Castro és Eric Steckel Budapesten koncert előzeteseként felvételeik szóltak. EB Davis Berlinben élő blues és soul énekesről életrajzi riport jelent meg a legjelentősebb blues magazinban.

A második részben Arthur Conley, Brenda Holloway, az Electric Flag, Erma Franklin, Albert King, Marva Wright, Chris Barber & Dr. John, Los Bravos, Allanah Myles, Johnny Hallyday és a Rolling Stones felvételei szóltak.

Kék Ördögök (2022. szeptember 24., szombat 20:00)

Műsorvezető:
Nemes Nagy Péter

2022. szeptember 24., Szombat 20:00

Az első részben a svéd Spotnicks, az angol Singing Blue Jeans, a Dave Clark Five, a Pretty Things, a Kinks, az USA-beli Tommy Castro & the Painkillers, Eric Steckel, az ír Simon McBride, az angol Crazy World Of Arthur Brown, a Nice és Emerson, Lake & Palmer felvételei szóltak.

A második részben Ray Charles felvételeit hallották, benne négy duettel Natalie Cole, B.B. King, Bonnie Raitt és Van Morrison társaságában.

Kék Ördögök (2022. szeptember 17., szombat 20:00)

Műsorvezető:
Nemes Nagy Péter

2022. szeptember 17., Szombat 20:00

Az első részben a Dogs együttes, The Who, The Shadows, The Beatles, The Rolling Stones, John Mayall and the Bluesbreakers, Ray Charles, Traffic, Alexis Korner, Frank Zappa, Leon Russell, a Syrius együttes, Artie Kaplan, Robert Johnson, Bodonyi Attila és az Atlas együttes felvételei szóltak.

A második részben az 52 éve elhunyt Jimi Hedrix zenéjét, szerzeményeit hallhatták a Jimi Hendris Experience, a Sakk-Matt együttes és a Tátrai Band előadásában.

Kék Ördögök (2022. szeptember 10., szombat 20:00)

Műsorvezető:
Nemes Nagy Péter

2022. szeptember 10., Szombat 20:00

Az első részben Elvin Bishop, Homesick Mac, Jimmy Witherspoon feat. Robben Ford, az AkiMer együttes, Clarence "Gatemouth" Brown, Roy Brown és a Savoy Brown együttes felvételei szóltak.

A második részben lengyel beat és blues együttesek, előadók számai forogtak a Czerwono-Czarni, Tadeusz Nalepa, Slawk Wierzcholski, Magda Piskorczík, a Tortilla Flat, az Easy Rider, a Boogie Boys és a Kraków Street Band előadásában.

Kék Ördögök (2022. augusztus 27., szombat 20:00)

Műsorvezető:
Nemes Nagy Péter

2022. augusztus 27., Szombat 20:00

Az első részben Hank Marvin, Gerendés Péter, a Beach Boys, a Small Faces, A Beatles, az Illés együttes, a Siegel-Schwall Band, az Insomniacs, Amanda Fish, Walter Trout és Cutris Salgado hallhatták.

A második részben Lonnie Mack, Tinsley Ellis, Clarence "Gatemouth" Brown, Lil' Ed & The Blues Imperials, Koko Taylor, Kenny Neal, Roy Buchanan, Little Charlie & The Nightcats, Katie Webster és Lonnie Brooks felvételei szóltak.

Kék Ördögök (2022. augusztus 20., szombat 20:00)

Műsorvezető:
Nemes Nagy Péter

2022. augusztus 20., Szombat 20:00

Az első részben The Blues Wire, a Sörbanditák, The Kinks, The Hunters, valamint a BlueStone felvételei után a 30 éve megrendezett tatabányai nemzetközi bluesfesztivál néhány fellépőjét hallhatták, úgymint The Blues Wire, a Raw Hide, Erik Trauner, a Palermo Boogie Gang, a Natúr Blues Band és a Matching Ties.

A második részben az 1969-es Woodtock fesztivál néhány fellépőjének helyszíni felvételei szóltak: Bert Sommer, a Sweetwater, a Creedence Clearwater Reival, Ravi Shankar, Arlo Guthrie, Johnny Winter, a Jefferson Airplane, Crosby, Stills & Nash, The Butterfield Blues Band, Jimi Hendrix, végül a műsorvezető Chip Monck elköszönése szólt.

Kék Ördögök (2022. augusztus 13., szombat 20:00)

Műsorvezető:
Nemes Nagy Péter

2022. augusztus 13., Szombat 20:00

Az első órában a romániai Open Air Blues Festival Brezoi idei és korábbi fellépői szerepeltek: Popa Chubby, Vali "MrBlues" Racila, Oscar Benton & Blues Band, a Nightlosers, Grainne Duffy, Ben Poole, Elles Bailey, Hetty & the Jazzato Band, Kaz Hawkins. Végül elhangzott egy dal Póka Egon emlékére Rudán Joe előadásában.

A második órában az augusztus első napjaiban elhunyt Judith Durham, az egykori ausztrál Seekers együttes emlékére szóltak az akusztikus kvartett számai.

Kék Ördögök (2022. augusztus 06., szombat 20:00)

Műsorvezető:
Nemes Nagy Péter

2022. augusztus 06., Szombat 20:00

A műsor első órájában a 2022-es romániai Open Air Blues Festival Brezoi előadói szerepeltek: Rick Estrin & The Nightcats, Popa Chubby, a Halper Hendrix Experiment, a Larkin Poe, a Marius Dobra Band, Vasko The Patch és Dana Fuchs felvételei szóltak.

A második órában Koko Taylor, Albert Collins, Michael Burks, Tommy Castro, Lil' Ed & The Blues Imperials, Guitar Shorty, Rick Estrin & The Nightcats, Marcia Ball, a Roomful Of Blues, Smokin' Joe Kubek & Bnois King, Buddy Guy & Junior Wells és Son Seals szerepelt. 

Kék Ördögök (2022. július 30., szombat 20:00)

Műsorvezető:
Nemes Nagy Péter

2022. július 30., Szombat 20:00

Az első részben a 2021. július 31-i műsor első felének ismétlését hallhatták:

A téma a nyár, az eső, a zápor, a szivárvány, a bikini. Az előadók közül néhány: Zalatnay Sarolta, a Ray Coniff énekegyüttes, a Color, a Blue Cheer, Cliff Richard & the Shadows, Richard Anthony, a Fonográf, Gigliola Cinquetti, Kovács Kati...

A második részben a 2021. augusztus 7-i műsor második fele került adásba:

Egyesült Államokbeli előadók bluesfelvételei szóltak Hound Dog Taylor and the Houserockers, James Cotton, Professor Longhair, Koko Taylor, Tinsley Ellis, Big Walter Horton, Lucky Peterson, A.C. Reed with Stevie Ray Vaughan, Little Charlie & the Nightcats, Kenny Neal,Elvin Bishop és Roy Buchanan előadásában.  

Kék Ördögök (2022. július 23., szombat 20:00)

Műsorvezető:
Nemes Nagy Péter

2022. július 23., Szombat 20:00

Az első részben a 2021. július 17-i műsor első felének ismétlését hallhatták:

Gary Moore,  Robert Johnson, Alexis Korner, a  Led Zeppelin, Otis Rush, John Mayall, Joe Bonamassa, a   Mojo WorKings, a  Jambalaya, Little G. Weevil and his Band, EB Davis, valamint a  Dániel Balázs Trió + Pleszkán Écska.

A második részben a 2021. július 24-i műsor első fele került adásba:

Cream, a Karthago, valamint Szabó Gábor + Kovács Kati voltak hallhatóak.

Kék Ördögök (2022. július 16., szombat 20:00)

Műsorvezető:
Nemes Nagy Péter

2022. július 16., Szombat 20:00

Az első rész Mungo Jerry 1970-es világslágerével kezdődött - Nyáridőben. Majd a VI. Zsámbéki Piknik beharangozója interjúval, a Garda-Benkő Duó, Szabó Tamás és Nemes Zoltán, valamint a Borsodi Blues Collective felvételeivel került adásba. Ezután Popa Chubby, Beth Hart, Eric Gales, A.G. Weinberger, Kaz Hawkins, Rick Estrin & The Nightcats zenéi szóltak. Végül a július 9-én elhunyt Barbara Thompsonra emlékeztünk Paraphernalia együttesének egy kompozíciójával.

A második részben Slim Harpo, Lightnin' Hopkins, The Pretty Things, The Dirty Blues Band feat. Rod "Ginegman" Piazza, a Groundhogs, Champion Jack Dupree, John Mayall, a Canned Heat, Cephas & Wiggins, a Grateful Dead, a Blindside Blues Band és az Engerling felvételei szóltak.

Kék Ördögök (2022. július 09., szombat 20:00)

Műsorvezető:
Nemes Nagy Péter

2022. július 09., Szombat 20:00

Az eslő részben Duane Eddy, Texas Flood, Ripoff Raskolnikov, S-Modell, Eric Gales, Joe Bonamassa, Gary Clark Jr., Steve Hackett és Tom Jonesfelvételei szóltak.

A második órában Mongo Santamaria, Patato y Totico, Machito and His Orchestra, Santana, Osibisa, Herbie Mann, Al Di Meola és Antonio Carlos Jobim felvételeit hallhatták.

Kék Ördögök (2022. július 02., szombat 20:00)

Műsorvezető:
Nemes Nagy Péter

2022. július 02., Szombat 20:00

Az első részében a 2021. június 26-i műsor második része szólt:

Benne a Spencer Davis Group, az Animals II., a Boom Boom, a finn Sledge feat. Maya Paakkari, a Sledge feat. Ray Phillips, a Yardbirds, Szekeres Tamás, valamint Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák felvételeivel.

A második részben a 2021. július 10-i műsor második része került adásba a következő előadókkal:

Brian Setzer Orchestra, Atomic Rooster, Apocalypse Blues Revue, Supersonic Blues Machine feat. Billy F. Gibbons, Alligator Nail, A Contra Blues (spanyol), Albert Castiglia, Albert Collins, Johnny Mastro & Mama’s Boys, Chicago Kingsnakes, Phil Bee & The Blues Tones

Kék Ördögök (2022. június 25., szombat 20:00)

Műsorvezető:
Nemes Nagy Péter

2022. június 25., Szombat 20:00

Az első részben The Astronauts, The Trashmen, The Rivieras, Chuck Berry, Elvis Presley, Donovan, The Beach Boys, Brian Wilson és Joe Cocker felvételei szóltak.

A második részben jazzmuzsikusok kíséretével szóltak bluesok Stanley Turrentine, Sammy Price és Lucky Thompson, a Chris Barber Jazz Band Ottilie Pattersonnal, a kölni WDR Big Band Joe Williams-szel, Jimmy Witherspoon, a Dave Brubeck Quartet Carmen McRae, Louis Armstrong és Jimmy Rushing énekét kísérte .

Kék Ördögök (2022. június 18., szombat 20:00)

Műsorvezető:
Nemes Nagy Péter

2022. június 18., Szombat 20:00

Az első részben a japán Blues Creation, Eric Burdon & The Animals, az EBC 2022 győztes holland Harlem Lake, Little G. Weevil, a T.Rogers, Éles Gábor Trió, a Mojo WorKings, a Borsodi Blues Collective, a SoulFool Band, Ferenczi György és a Rackajam, valamint a Garda-Benkő Duó felvételei szóltak.

A második rész szereplői Rita Engedalen (norvég), Veronica & The Red Wina Serenaders (olasz), A Contra Blues (spanyol), Eric "Slim" Zahl & The South West Swingers (norvég), The Ragtime Rumours (holland), Kyla Brox (Egyesült Királyság), DanielBlanc & Co (francia), továbbá a puerto ricói José Feliciano voltak.

Kék Ördögök (2022. június 11., szombat 20:00)

Műsorvezető:
Nemes Nagy Péter

2022. június 11., Szombat 20:00

Az első részben John Mayall Blues Breakers with Eric Clapton, Ripoff Raskolnikov, Tóth János Rudolf és a Meeting Pont, John Németh, Koko Taylor, Pinetop Perkins és B.B. King felvételei szóltak.

A második órában Rod Piazza & the Mighty Flyers Blues Quartet, az A.B. Skhy, Johnny Winter, a Blue Cheer, a Savoy Brown, Nina Simone, Howlin' Wolf, John Hammond, a Blind Faith és Cristone "Kingfish" Ingram felvételeit hallhatták. 

Kék Ördögök (2022. június 04., szombat 20:00)

Műsorvezető:
Nemes Nagy Péter

2022. június 04., Szombat 20:00

Az első részben a kolozsvári etno-jaz-blues zenét játszó Nightlosers, AG Weinberger, az Affinity LindaHoyle énekesnővel, Cher valamint az 55 évvel korábbi londoni toplistáról a Procol Harum, a Tremeloes, a Kinks, a Mamas & Papas, valamint a Jimi Hendrix Experience.


A második részben a Franciaországban élő gitáros Gadó Gábor, továbbá európai blues előadók szerepeltek. Ezek Herman Posch & Christian Sandera, a Jergus Oravec Trio, a Marius Dobra Band, Tomisav Goluban, Pillac, The Travellin' Brothers, Kyla Brox, Laurence Jones, Doghouse Sam & His Magnatones, a Bound By Law, Micke Björklof & Blue Strip, és a Drunk Lamb felvételei szóltak.

Kék Ördögök (2022. május 28., szombat 20:00)

2022. május 28., Szombat 20:00

A 2021. május 29-i adás ismétlése: 

Az első részben Jimmy Yancey, Alexis Korner & Snape, Chris Barber’s Jazz Band with Ottlilie Patterson, Lonnie Donegan Skiffle Group, Cuby + Blizzards & Eddy Boyd, Eddie Boyd, Duster Bennett, The Boll Weevil Folk Blues Ganga második részben Jo Ann Kelly, a Nine Below Zero, Maggie Bell, valamint Tim Lothar and the Mojo felvételei szóltak. 

 

Kék Ördögök (2022. május 21., szombat 20:00)

Műsorvezető:
Nemes Nagy Péter

2022. május 21., Szombat 20:00

Az első részben Jenei Szilveszter, A Pandora's Box, Deák Bill Gyula Varga Miklóssal és Rudán Joe-val, a Garda-Benkő duó, Tim Ries, Tommy Castro, a Kerekes Band, The Jimi Hendrix Experience, Taj Mahal, Sue Foley és Eric Bibb felvételei szóltak.

A második részben a Szintézis, Albert King, Big Mama Thornton, Michael Hill's Blues Mob, Johnny Winter, Beth Hart, John Lee Hooker & Santana, Little G. Weevil Band feat. Dionne Bennett, The Paul Butterfield Blues Band, Király Martina, továbbá Dwayne Dopsie voltak hallhatók.

Kék Ördögök (2022. május 14., szombat 20:00)

Műsorvezető:
Nemes Nagy Péter

2022. május 14., Szombat 20:00

Az első részben a Jack Cannon együttes tagjai voltak a vendégek, akik új lemezükről játszottak élőben, illetve a lemezről hoztak felvételeket. Beszélgettünk a zenekar múltjáról, jelenéről, a lemezbemutató koncertről és a következő időszakról.

A második részben a 43. alkalommal Memphisben megrendezett Blues Music Awards kategória győztesei és jelöltjei szerepeltek. A következő előadók felvételei szóltak: Tommy Castro, Christone "Kingfish" Ingram, Selwyn Birchwood, Ana Popovic feat. Keb Mo, Albert Castiglia, Tinsley Ellis, Carolyn Wonderland, Cedric Burnside, Eric Gales, Curtis Salgado és Veronica Lewis.

Kék Ördögök (2022. május 07., szombat 20:00)

Műsorvezető:
Nemes Nagy Péter

2022. május 07., Szombat 20:00

Az első részben a Colosseum együttes, Orszáczky Miklós szólóban és Tátrai Tiborral, továbbá az Urban Noises együttessel szerepelt.

A második részben Redbreast Wilson "Tradin' Your Love" című frissen megjelent albumáról három felvétel forgott. Ezt követően Robert Johnson blues szerzeményei szóltak a szerző, valamint a Cream, a Fleetwood Mac, Bonnie Raitt, a Back Door, Peter Green & Nigel Watson, Ralph McTell, Rory Block és a Peter Green Splinter Group előadásában.

Kék Ördögök (2022. április 30., szombat 20:00)

Műsorvezető:
Nemes Nagy Péter

2022. április 30., Szombat 20:00

Az első órában John Myall and the Bluesbreakers 1967-ben megjelent "A Hard Road" albumáról szólt hat felvétel, továbbá három 2022-ben elhunyt gitárosra, - Guitar Shorty, Syl Johnson és Jimmy Johnson, - emlékeztünk.

A második órában a 2001-es Radics Béla emlékkoncertet idéztem fel olyan előadókkal, mint Deák Bill Gyula, Takáts Tamás, Rudán Joe, Varga Miklós, Balázs Fecó, valamint az esztergomi Tűzkerék xT együttes.