„Klubrádió
Reggeli gyors

Wahorn: Ha fiatalabb lennék, azt kérdezném, merre van a kijárat?

4/08/2021 12:05

| Szerző: Klubrádió/L.Cs.

A jelenleg uralkodó közállapotok közt nem látja értelmét népszavazást tartani Wahorn András képzőművész. Szerinte egy speciális népszavazás, a választások eredményeként kerülhetett a Fidesz is ekkora túlhatalommal kormányra.

2021. augusztus 04. Reggeli gyors - részlet 21.08.04. Wahorn András
10:08
00:00

A múlt héten az NVB átengedte az összes, az Orbán-kormány által benyújtottgyermekvédelminek nevezett kérdést, már ősszel megtarthatják a referendumot. Ezzel szemben a Karácsony Gergely által benyújtott kérdésekkel nem foglalkozott érdemben a testület. A héten azt a kérdést tesszük fel vendégeinknek, hogy mi lenne az a kérdés, amit ők feltennének egy népszavazáson?

Wahorn András képzőművész meglehetősen sötéten látja nemcsak a népszavazást, de a Magyarországon uralkodó közállapotokat is.

Úgy véli, Magyarországon a jelenlegi kormányt is egy népszavazás választotta meg a Fideszt is. "Ezt nevezzük választásoknak" – tette hozzá. Így kerülhetett többségbe egy olyan párt, amely Wahorn szerint sokaknak tragikus. Ezek után nem úgy látja a helyzetet, hogy lenne értelme bármilyen kérdésben népszavazást tartani. Azt is hozzátette, ha ő fiatalabb volna, azt a kérdést tenné fel, hogy merre van a kijárat?

Pálinkás Szüts Róbert azt vetette fel, hogy arról lenne érdemes népszavazást tartani, hogy ki kapcsolja le utolsóként a villanyt.

Nagyszabású retrospektív kiállítás nyílt Wahorn András m
 
Wahorn AndrásFotó: Koszticsák Szilárd / MTI
 

A teljes beszélgetést meghallgathatják a fenti lejátszóra kattintva.

Reggeli gyors/interjú Wahorn Andrással
2021.08.04., szerda 7:35
Riporter: Pálinkás Szüts Róbert