„Klubrádió
Reggeli gyors

Kuncze Gábor népszavazása: Akarja-e Ön, hogy a kormány végre békén hagyja?

2/08/2021 11:14

| Szerző: Klubrádió/L.Cs.

A kormány látszólag értelmetlen népszavazási kezdeményezései Kuncze Gábor volt belügyminiszter szerint "nagyon belelógnak az emberek életébe". Így növelik a megosztottságot.

2021. augusztus 02. Reggeli gyors - részlet 21.08.02. Kuncze Gábor
07:28
00:00

A múlt héten az NVB átengedte az összes, az Orbán-kormány által benyújtottgyermekvédelminek nevezett kérdést, már ősszel megtarthatják a referendumot. Ezzel szemben a Karácsony Gergely által benyújtott kérdésekkel nem foglalkozott érdemben a testület. A héten azt a kérdést tesszük fel vendégeinknek, hogy mi lenne az a kérdés, amit ők feltennének egy népszavazáson?

"Akarja-e Ön, hogy a kormány békén hagyja?" – Kuncze Gábor egykori belügyminiszter, volt SZDSZ-es politikus szerint a kormány különböző álkérdésekkel, mint az általuk gyerekvédelminek, mások által homofóbnak nevezett törvényről szóló népszavazással igyekszik beleavatkozni az emberek életébe. A kormány látszólag értelmetlen népszavazási kezdeményezései Kuncze szerint "nagyon belelógnak az emberek életébe". Olyan problémákkal traktálják az embereket, amelyekkel egyébként nem foglalkoznának, vagy nem létező problémáról van szó. Míg olyan kérdésekről, amelyek valóban foglalkoztatják az embereket (Fudan-ügy, Pegasus-botrány), a kormány egyszerűen nem vesz tudomást.

Kuncze a következményekre is felhívta a figyelmet. A megosztottság, a társadalom belső feszültsége tovább növekszik.

"Az egész nem szól másról, mint hogy egymásnak ugrasszák a társadalom különböző rétegeit" – foglalta össze a politikus, hozzátéve, hogy a népszavazás intézménye nagyon fontos, de a Fidesz szabályai szerint teljesen használhatatlan.

Kuncze Gábor
 
Kuncze Gábor
 

A tlejes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Reggeli gyors/interjú Kuncze Gáborral
2021.08.02., hétfő 7:35
Riporter: Szénási Sándor