„Klubrádió
A lényeg

Karácsony: Az NVB visszadobta a Fudan-népszavazást

30/07/2021 13:19

| Szerző: Klubrádió

"A Nemzeti Választási Bizottság fideszes tagjai alighanem azt az utasítást kapták, hogy kiszolgálják Orbán Viktor és a kormány gyűlöletkeltő propagandáját és ne engedjék, hogy az ország valódi problémáival foglalkozzunk" - reagált Facebook-posztjában Karácsony Gergely a Nemzeti Választási Bizottság döntésére, hogy nem engedélyezték a népszavazást az általa kezdeményezett kérdésekkel.

Az öt kérdés a következő:

– Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés helyezze hatályon kívül a Fudan Hungary Egyetemért Alapítványról, a Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány részére történő vagyonjuttatásról szóló 2021. évi LXXXI. törvényt?
– Egyetért-e Ön azzal, hogy koncessziós szerződés keretében gazdasági társaságnak ne legyen átengedhető magyarországi gyorsforgalmi út üzemeltetése?
– Egyetért-e Ön azzal, hogy minden hatvan év fölötti, magyarországi lakóhellyel rendelkező személy ingyenesen legyen jogosult SARS-CoV-2 neutralizáló antitest kimutatására alkalmas tesztre?
– Egyetért-e Ön azzal, hogy Magyarország csatlakozzon az Európai Ügyészséghez?
– Egyetért-e Ön azzal, hogy az álláskeresési járadék folyósításának leghosszabb időtartama 270 nap legyen?

"Elkezdődött a jogi trükközés, hiszen milyen röhejes kifogás az, hogy azért nem tárgyalják az azonos időben beadott kezdeményezésemet, mert azt magánszemélyként tettem" – írja Karácsony.

Ahhoz, hogy ki lehessen majd írni az országos népszavazást, csak a kérdések elfogadása, illetve 200 ezer érvényes aláírás megszerzése után lesz lehetőség.