„Klubrádió
Reggeli gyors

Lukácsi Katalin: Népszavazáson az alkotmányról kéne dönteni

3/08/2021 13:43

| Szerző: Klubrádió/L.Cs.

Nem szabadna úgy alkotmányozni, hogy azt az uralkodó párt dobja össze, véli Lukácsi Katalin, a Mindenki Magyarország Mozgalom elnökségi tagja.

2021. augusztus 03. Reggeli gyors - részlet 21.08.03. Lukácsi Katalin
07:43
00:00

A múlt héten az NVB átengedte az összes, az Orbán-kormány által benyújtottgyermekvédelminek nevezett kérdést, már ősszel megtarthatják a referendumot. Ezzel szemben a Karácsony Gergely által benyújtott kérdésekkel nem foglalkozott érdemben a testület. A héten azt a kérdést tesszük fel vendégeinknek, hogy mi lenne az a kérdés, amit ők feltennének egy népszavazáson?

Lukácsi Katalin, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökségi tagja a Klubrádiónak azt mondta, hogy komolyan számításba veszik Vörös Imre volt alkotmánybíró, akadémikus felvetését az alkotmányozásról. Népszavazáson mindenképpen érvényesíteni kell az alkotmányozást, nem úgy, mint az Alaptörvény esetében, amelyről Lokácsi azt mondta, egy vonaton dobták össze.

Kifejtette, az új alkotmányról nem szabad egy párton belül dönteni. "Nem szabadna úgy alkotmányozni, hogy azt az uralkodó párt dobja azt össze" – tette hozzá. Ezt széleskörű egyeztetéssel, szakembereket bevonva érdemes, mert ezt a Fidesz eljátszotta, nemcsak saját hatalmát, hanem ideológiáját is bebetonozza. 

 
Lukácsi Katalin, MMM
 
A Momentum tüntetésén a Terror Házánál
Momentum
 

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Reggeli gyors/interjú Lukácsi Katalinnal
2021.08.03., kedd 7:35
Riporter: Dési János