„Klubrádió
Ötös

Vissza a képernyőre

24/04/2019 11:44

| Szerző: Klubrádió

Egy ország szerette őket, milliók ismerősei voltak, naponta megjelentek az otthonokban. Ma már nincs ilyen hivatás, hogy tévébemondó.

2019. április 24. Ötös - részlet 19.04.24. Endrei Judit
42:52
00:00

Évekkel ezelőtt komolyan gondolta, hogy abbahagyja, aztán mégis visszatért a képernyőre. No nem a hagyományos bemondó szerepbe és nem az állami televízióba, hanem egy barátságosabb környezetbe.

Endrei Judit nem igazán tudja, hogy annak idején miért választották ki? Csúnyácska is volt -azt mondták-, csúnyán is beszélt, mégis tévés lett, minden kitérő nélkül. A hőskorról ma már elképzelhetetlen dolgokat mesél. A bemondók egy kis szobában ültek, hátuk mögött egy paraván, amit így-úgy igyekeztek az operatőrök megvilágítani, előttük egy asztal és a két kamera. Katonás rend, semmi érzelem, semmi rögtönzés.

Endrei Judit szereti a nyugalmat maga körül, szeret egyedül élni, nagyokat sétálni, gyalogolni, de szeret utazni is szerte a világban. Az adja meg a szabadság igazi érzését. Afrikában még igazi vadonban is éjszakázott, de olyan országokba is elmegy, amelyek nem tartoznak a magyarok kedvenc célpontjai közé.

Ezen kívül ír. Azt mondja az egy kicsit nehezebben megy, mint a beszéd, de már így is a nyolcadik könyvénél tart. Ezek között van olyan, amelyik az aktív öregedéssel foglalkozik, generációs témákat dolgoz fel, és természetesen van olyan is, amelyik a televíziózás történetébe enged betekintést.

Az ötös részletét a fenti „lejátszás” ikonra kattintva hallgathatja meg. Műsorvezető: Falusi Mariann, Lang Györgyi. Címlapkép: MTI, Zih Zsolt.