„Klubrádió
Esti gyors

VDSZ: Újabb sérülést szenvedett a ketrecbe zárt médiaszabadság

9/02/2021 22:42

| Szerző: Klubrádió/szg

Székely Tamás, a VDSZ elnöke, a Magyar Szakszervezeti Szövetség alelnöke azt mondta: sok esetben a Klubrádió tudta biztosítani azt a nyilvánosságot, amit a szakszervezetek más médiafórumon nem kapnak meg. Szerinte a rádióval szembeni bírósági döntéssel az amúgy is „ketrecben lévő” magyar médiaszabadság további sérülést szenvedett.

2021. február 01. Esti gyors / részlet, Székely Tamás (21.02.09.)
02:59
00:00

Miután kedden arról döntött a bíróság, hogy le kell kapcsolni a Klubrádió adását a 92,9-en vasárnap éjféltől, megkérdeztük Székely Tamást, a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének (VDSZ) elnökét, a Magyar Szakszervezeti Szövetség alelnökét is az Esti gyorsban.

Elmondta: azt gondolja, hogy mind a vegyész szakszervezet, mind a szakszervezeti szövetség tagjai „nagy köszönettel és hálával” tartoznak a Klubrádiónak, tekintettel arra, hogy sok esetben a Klubrádió tudta biztosítani azt a nyilvánosságot, amit a szakszervezetek más médiafórumon nem kapnak meg. Ha csak arra gondolnak a hallgatók, hogy a Szolidaritás.hu adásában nagyon fontos, munkavállalókat érintő kérdéseket boncolgatnak a műsorban részt vevők, már az nagyon fontos érték. Az amúgy is „ketrecben lévő” magyar médiaszabadság további sérülést szenvedett (a bírósági döntéssel) – hangsúlyozta.

Székely Tamás beszélt arról is: tagszervezési kampányt indítanak, mert amúgy is sok kihívás előtt állnak, és a Klubrádiónak is szeretnének segíteni. Mégpedig azzal, hogy akik a legtöbb tagot szervezik, azok különböző eszközöket kapnak, amelyekkel adott esetben a Klubrádiót is hallgathatják interneten – úgynevezett transzmitter vagy internetes rádió segítségével. Hozzátette: továbbmennek, kedden úgy döntöttek, előkészítik, hogy hétfőtől a vegyész szakszervezet honlapján böngészés közben automatikusan a Klubrádió adását lehessen hallgatni online.

A beszélgetést meghallgathatják a fenti lejátszóra kattintva. Címlapi kép: MTI/Szigetváry Zsolt

Esti gyors
2021.02.09. 18:25
Műsorvezető: Kárpáti Iván