„Klubrádió
Hetes Stúdió

Várólisták, izraeli harcok, demokrácia a lejtőn

15/05/2021 12:20

| Szerző: Klubrádió/szg

Az újraindított halasztható műtéteknek egyelőre egyetlen következménye látható: hatalmasra nőttek a várólisták; Amerikában is nő az aggodalom: elindult a lejtőn a világ egyik legbiztosabbnak hitt demokráciája?; nem csitulnak a harcok Izraelben. Ez és még sok más volt a Hetes Stúdióban.

2021. május 15. Hetes Stúdió (2021. május 15., szombat 15:00)
104:18
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor Szerkesztők: Bálint Judit, Bálint Judit, Herskovits Eszter

A Hetes Stúdióban szombaton a következő témákkal foglalkoztunk:

1., November óta szünetelnek az egynapos sebészetek, és a krónikus betegek közül sokan az első hullám óta kénytelenek ellátás nélkül szenvedni. Többségük állapota egyre romlik, ami azt is jelenti, hogy drágább és időigényesebb kezelésre szorulnának, ha volna rá kapacitás. Az újraindított halasztható műtéteknek és kezeléseknek egyelőre egyetlen következménye látható: hatalmasra nőttek a várólisták.

Év kórháza-díj 2012 - Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórh
 
 Betegeket ápolnak dolgozók a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház intenzív osztályán 2013. január 14-én. A veszprémi egészségügyi intézmény első helyen végzett az Év kórháza-díj szavazáson az orvos-szakmai ellátás kategóriában. A Házipatika.com által nyolc éve alapított Év kórháza-díj odaítéléséről maguk a betegek dönthettek egy két hónapon át tartó internetes szavazáson, amelyen az állami finanszírozással működő fekvőbeteg-intézményeket értékelték. Öt kategóriában szavazhatott a közönség. Fotó: MTI/Nagy Lajos
 

2., A megszilárdult és köszvényesedő orbáni illiberális demokráciától megszabadulásra vannak optimista és kevésbé optimista forgatókönyvek. Erről is beszéltek azon a nemzetközi konferencián, amelyből kiderült: Amerikában is nő az aggodalom. Elindult a lejtőn a világ egyik legbiztosabbnak hitt demokráciája: a republikánus vezetésű államok sorra írják át választási törvényeiket, hogy visszaszorítsák a 2020-ban megerősödött demokrata pártot. Csernyánszky Judit riportja.

3., Nem csitulnak a harcok Izraelben. Arról beszéltünk, mi vezetett idáig, és miért sodródott megint háború közelébe az ország.

Rakétatámadás Izraelben
 
Mismeret, 2019. március 25. Izraeli rendőrök abban a lakóházban, amelybe a Gázai övezetből kilőtt rakéta csapódott be a Tel-Aviv melletti Mismeret mezőgazdasági telepen 2019. március 25-én. A támadásban hat ember megsebesült, köztük egy csecsemő. Fotó: MTI/EPA/Abir Szultan
 
 

4., Harminc éve először egyetlen fillér működési támogatást sem kapott idén a Thealter fesztivált is rendező szegedi MASZK Egyesület, amely így az ellehetetlenülés szélére sodródott.

A hét fontos eseményeit Korpás Krisztina, Kósa András és Bolgár György beszélte meg a műsorvezetővel, Dési Jánossal.

Az adást a cikk elején, a lejátszás ikonra kattintva hallgathatják meg.

Hetes Stúdió
2021. május 15., szombat 15:00