„Klubrádió
Hetes Stúdió

Valóban csak a baloldal mániája a tanárhiány?

14/08/2021 11:45

| Szerző: Klubrádió

Alig három héttel az új tanév kezdete előtt is ott tartunk, hogy a kormány nem akarja komolyan venni a tanárhiányt. Iványi Gábor intézményeire ellenben nagy figyelmet fordít nemcsak a kormány, de a NAV is. Ezekről esett szó a Hetes Stúdióban.

2021. augusztus 14. Hetes Stúdió (2021. augusztus 14., szombat 15:00)
106:26
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor Szerkesztők: Bálint Judit, Bálint Judit, Herskovits Eszter

A Hetes stúdióban Dési János egyebek mellett annak járt utána, hogy mit lehet tenni a tanárhiány ellen, ha a döntéshozók el sem akarják ismerni ezt a tényt. Beszélgetünk arról is, hogy miért egyre nehezebb betölteni a természettudományos oktatói állásokat. Nahalka István oktatáskutató volt a vendégünk.

Fotó: Pixabay
 

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke személyesen ismeri azt a Kínában több éves börtönbüntetésre számító magyar-kanadai fiatalembert, akiért a magyar külügy a kisujját sem mozdítja. De a politikussal nem mehettünk el amellett sem, ahogy a hatalom Iványi Gábor intézményeivel bánik.

 
Szabó Tímea Fotó: Facebook

Józsa Márta a vajdasági Tanyaszínház  tüntetésnek is nevezhető utolsó előadásról tudósított, Csernyánszky Judit pedig a klímaváltozásról szóló ENSZ-jelentést készítő tudósokkal készített interjút.

A műsor második felében megbeszéltük a hetet Rab Lászlóval, Tamás Ervinnel és Bolgár Györggyel.