„Klubrádió
Megbeszéljük...

Választás – Már nincs idő vitázni

23/08/2019 16:54

| Szerző: Bolgár György/Klubrádió

Szolnokon nem látszik meg, hogy fideszes vezetése van, a túlárazott pályázatokon megszerzett pénz hasznát a kormánypárti kiskirályok élvezik, nem a lakosság.

2019. augusztus 23. Megbeszéljük - részlet 19.08.23. Lukácsi Katalin
12:13
00:00

Szeretne jóvátenni valamit abból, hogy egykor a NER építőinek táborában volt, és lát esélyt Szolnokon az önkormányzati testületi többség megszerzésére. Erről beszélt Lukácsi Katalin, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökségi tagja, amikor azt a kérdést kapta, hogy miért lépett vissza a polgármester-jelöltségtől. Az egykori KDNP-s politikus azt mondta, hogy a városban korábban is törekedtek az ellenzéki egységre, ami akkor látszott kútba esni, amikor már a polgármester-jelölt személyéről kellett tárgyalni, és akkor döntött az indulás mellett. Ám kezdettől hangsúlyozta, hogy ha lesz konszenzusos ellenzéki jelölt, akkor visszalép. Most így tett, mert szerinte jól haladnak a tárgyalások, a pártok végre egyenrangú félként kezelik egymást.

Lukácsi Katalin hangsúlyozta, hogy marad Szolnokon, igyekszik részt venni a kampányban, de az már az új jelölt stábjának szakmai döntésén múlik, milyen stratégiát választ. Az biztos, hogy indul az ajánlószelvények gyűjtése, nincs idő további vitákra, rengeteg a munka.

Bár a Fidesz mindig arra apellál, hogy kormánypárti vezetést kell választani a települések élére, mert különben kevesebb pénzt kapnak, Szolnokon nem látszik, hogy fideszesek vannak hatalmon. Ha érkezik is támogatás, a túlárazott pályázatok nem a lakók érdekeit szolgálják, hanem a fideszes kiskirályokét. Sok volt kormánypárti szimpatizáns sem ért egy egyet a mostani politikával -egyébként Lukácsi Katalin sem-, ez egyértelműen látszik a listás szavazásokon, amelyeken kisebbségben van a Fidesz.

A politikus szerint az önkormányzati választásokon nem a pártideológiák játsszák a fő szerepet, nem a világnézeti különbségek miatt hiúsul meg a megegyezés. Sokkal inkább a személyek közötti különbségek veszélyeztetik a sikeres együttműködést.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán.

Megbeszéljük
2019.08.23. 06:00
Műsorvezető: Bolgár György