„Klubrádió
Megbeszéljük...

Vágó Gábor: A Kutyapártra szüksége van Magyarországnak

4/11/2021 10:44

| Szerző: Klubrádió

Márki-Zay Péter megpróbálta meggyőzni a Magyar Kétfarkú Kutya Pártot, hogy ne induljanak külön a választáson, cserébe biztos parlamenti helyet ajánlott nekik. Kovács Gergely nem fogadta el az ajánlatot és jelezte, kitartanak korábbi terveik mellett. Vágó Gábor nyílt levelében bírálta Márki-Zay Péter lépését. A Megbeszéljükben Bolgár György vendége volt az egykori LMP-s politikus.

2021. november 03. Megbeszéljük-részlet / Interjú, Vágó Gábor - 2021.11.03.
17:35
00:00
Vágó Gábor, a volt LMP-s politikus a Facebookon vonta kérdőre Márki-Zay Pétert a Magyar Kétfarkú Kutyapárttal szembeni fellépésével kapcsolatban, azaz azt kifogásolta, hogy MZP kijelentette, hogy a Kutyapárt ellen fog kampányolni

A Megbeszéljük vendége szerint az ellenzéknek nem kellene foglalkozni a Kutyapárttal, és a Kutyapártnak sem az ellenzékkel. Mivel a közvéleménykutatások azt jelzik, hogy erős az ellenzék, és azon belül a Kutyapárt is elérheti a parlamenti küszöböt, ezért egy jó partneri kapcsolatot kellene kialakítani a két politikai szereplőnek ahelyett, hogy egymással vitatkoznak, veszekednek, üzengetnek.

Vágó szerint van igény ma Magyarországon arra, hogy sem a jobboldali, sem a baloldali tömböt reprezentáló erőre ne szavazzanak a választók. Ezeket az embereket nagyon nehéz meggyőzni, és ezért is érvel amellett, hogy Márki-Zaynak és az ellenzéknek is a bizonytalan szavazók meggyőzésével kellene foglalkoznia, és nem azokkal, akik nagy valószínűséggel elutasítják mind a kormánypárti, mind az ellenzéki politikusokat. Ha egy jó partnerséget alakítana ki az ellenzék a Kutyapárttal, akkor az a 2022-es parlamenti választások után kincset érne az országnak.

Facebook/Vágó Gábor
 

Az lenne a legjobb, ha listán megszerezné az 5 %-ot a Kutyapárt, és a körzetekben – a lehető legtöbb helyen – ellenzéki győzelem születne. Magyarországon mindenkinek két szavazata van az országgyűlési választásokon: listás, illetve az egyéni körzetekben. Hogy ha ezzel jól gazdálkodunk, akkor mind az ellenzéki győzelem, mind pedig az MKKP bejutása is garantálható lesz – mondta Vágó Gábor.

A politológus szerint meg kell próbálni az ellenzéki térfélen partnerként tekinteni egymásra, és egy win-win szituációt kialakítani ahelyett, hogy egy ilyen vesztes-vesztes meccsbe mennénk bele. Azt szeretné, ha lenne a mostani hatpárti szövetségnek egy olyan kompetens ellenzéke, amely rá tud kérdezni azokra a problematikus kérdésekre, amik egy kormányzás során felmerülnek.

Fotó: Facebook/Vágó Gábor
 

Amit a Kutyapárt tesz, hogy alulról építik fel téglánként Magyarországot, arra az országnak hosszú távon szüksége van. Ők egy organikus fejlődésben hisznek, és nem minden áron akarják a hatalmat, hanem a mindenkori hatalomnak szeretnének görbe tükröt tartani, és mindeközben szeretnék a magyar társadalmat alulról megszervezni. Emiatt rájuk is és az ellenzéki győzelemre is szükség van, de ehhez fegyverszünetet kellene kötni, és nem egymással foglalkozni, hanem az országgal, illetve a Fidesszel – mondta Vágó Gábor, aki jelenleg az Európai Parlamentben a zöldek frakciójánál dolgozik, a különböző klímaváltozással kapcsolatos kampányokon.

A beszélgetést a cikk elején, a lejátszás ikonra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük...
2021. november 03., péntek 17:10
Műsorvezető: Bolgár György