„Klubrádió
Megbeszéljük...

Jakab: Az emberek tudják, miről szól a krumpliosztás

2/11/2021 20:04

| Szerző: Klubrádió/L.Cs.

Jakab Péter, a Jobbik elnöke szerint az SZJA visszatérítését, a nyugdíjemelést most fizetjük be a drasztikus üzemanyagárral, a 400 forintos kenyérrel.

2021. november 02. Megbeszéljük - részlet 21.11.02. Jakab Péter
18:24
00:00

Első alkalommal szólalt meg a Klubrádióban Jakab Péter Jobbik elnöke, volt miniszterelnök-jelölt-jelöltje, aki azt mondta, hogy a legutóbbi, az ellenzéki előválasztást követő zártkörű pártelnöki értekezleten a többi ellenzéki pártelnök mellett részt vett miniszterelnök-jelöltként Márki-Zay Péter is, akivel minden az előválasztás során felmerült "súrlódásokat" megbeszéltek.

A Jobbik szempontjából ilyen súrlódás lehet, amikor Márki-Zay a párt és a Demokratikus Koalíció közti paktumról beszélt. Jakab szerint teljesen termésezetes, ha a pártok szövetkeznek egymással, ahogy egyébként a Jobbik a Hódmezővásárhely polgármesterével is megállapodott. Megismételte egy a Jobbik kampánya során gyakran hangoztatott mondatát: "Nem egymást kell legyőzni, hanem a Fideszt, ehhez pedig össze kell fogni az ellenzéki szavazótábort".

Azzal kapcsolatban, hogy miként látja az előválasztás eredményét, Jakab elmondta, hogy számára nem probléma, hogy egy másik politikust alkalmasabbnak találtak a választók. Számára sokkal fontosabb volt, hogy a Jobbik politikusai, illetve a párt által támogatott civil jelöltek közül minél többen nyerjék el a választók bizalmát.

Ezt követően a közös programot alkotják meg, melyet december végére el akarnak készíteni.

Jakab Péter, a Jobbik elnöke, 2020 (Facebook)
 
 

"Nem érkezett még meg a krumpli"

A párt, és az ellenzék feladatát nehéznek tartja, úgy véli, elsősorban a Jobbik feladata új választókat becsatornázni a kormányváltók táborába. "Nem érkezett még meg a krumpli" – utalt arra Jakab, hogy szerinte a kormány minden eszközt bevet majd, tehát a választásokig nagyon sok dolga lesz az ellenzéki pártszövetségnek.

Hangsúlyozta, nem kell elmagyarázni a választóknak, miről szól a krumpli, az SZJA visszatérítése, a nyugdíjemelés. Ezek árát Jakab szerint most fizetjük be a drasztikus üzemanyagárral, a 400 forintos kenyérrel. És a választók örülhetnek a közmunkának, vagy a minimálbérnek, amelyből nem lehet megélni. 

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük.../interjú Jakab Péterrel
2021.11.02., kedd 16:40
Riporter: Bolgár György