„Klubrádió
Reggeli gyors/Reggeli személy

Úszni a lakhatásért - Swimathon 2022

5/06/2022 14:45

| Szerző: Klubrádió

A 2022. június 1-jei Reggeli személyben Para-Kovács Imre vendége Kovács Vera, szociálpolitikus az Utcáról Lakásba! Egyesület társelnöke volt. Az ULE elindította az Építőtábor nevű projektjét a 2022-es Swimathon kampányban, melyhez két kollégánk is csatlakozott: Para-Kovács Imre és online szerkesztőnk, Pálinkás János.

2022. június 01. Reggeli gyors/Reggeli személy (2022. június 01., szerda 09:00): Kovács Vera
44:04
00:00
Műsorvezetők: Panxnotded Miklós, Dési János, Szénási Sándor, Para-Kovács Imre, Mérő Vera Szerkesztők: Jávor Dénes Marcell, Selmeci János, Korpás Krisztina, Herskovits Eszter
A Swimathon egy a Ferencvárosi Közösségi Alapítvány által évente megrendezett közösségi adománygyűjtő kampány, melynek során a résztvevő "nagykövetek" egy-egy ügy mellett kampányolnak és pénzt gyűjtenek. Magyarországon 2016 óta rendezik meg, idén már hatodik alkalommal. A kampányolás során valamilyen sportteljesítményt végeznek a nagykövetek - a korábbi években ez úszás volt, tavaly óta azonban más sportok is helyet kaptak. A nagykövetek felhívják a figyelmet azokra a projektekre, melyeket a Ferencvárosi Közösségi Alapítvány befogadott az adott évi Swimathonba. A négyhetes kampány vége egy nagy közösségi esemény. Idén 9 projektért indult el a Swimathonon 150 nagykövet!

Swimathon
 

A Klubrádió munkatársai nem először vesznek részt ebben, 2019-ben Pálinkás János (Juan) online szerkesztőnk a Reményvirág projektnek gyűjtött, akik szeretteiket, szüleiket elvesztő gyerekeknek szerveznek gyászcsoportokat. Azt megelőzően 2017-ben Pikó András és Pálinkás-Szüts Róbert egy lakásügynökségen dolgozó tervet segítettek kampányukkal.

Idén is egy a lakhatáshoz kötődő projektbe szállt be két kollégánk, az Utcáról Lakásba! Egyesület (ULE) által hirdetett ULE Építőtábor ügy mellett kampányolnak, akik nyáron a BME építészhallgatóival és önkénteseinkkel közösen két lakást újítanak fel, egy rossz állapotban levő önkormányzati lakást és egy jelenleg is a Lakásügynökségük által kezelt otthont. Ezekbe a lakásokba rászorulók fognak beköltözni az ősz folyamán, az önkormányzati lakásba egy unokáját nevelő pár, míg a másik lakás bérlőit később választják ki. A beköltözésük után az otthontalanokból bérlőkké váló embereket intenzív szociális munkával segíti az ULE, számukra hosszú távon szeretnének lakhatást biztosítani.

A 2022. június 1-jei Reggeli személyben Para-Kovács Imre az ULE társelnökével, Kovács Verával beszélgetett az egyesület munkájáról és a Swimathonról, érdemes meghallgatni az adást. Az is kiderül, Parának, illetve Juannak miért fontos ez az ügy, és mit tesznek meg ezért.

Amennyiben Önök is támogatnák a projektet, bankkártyás fizetés segítségével tudják segíteni a kampányt 2022. június 18-ig. Hogy melyik nagykövetet választja, az mindegy is, Önökön múlik.

Kovács Verán keresztül ezen a linken támogatható a projekt. 

Para-Kovács Imrén keresztül ezen a linken támogatható a projekt. 

Pálinkás Jánoson keresztül ezen a linken támogatható a projekt.  

Reggeli személy
2022. június 1. szerda 9:00
Műsorvezető: Para-Kovács Imre