„Klubrádió
Reggeli gyors

Civilek úsznak jó ügyekért

2/06/2019 13:54

| Szerző: Klubrádió

Már negyedik éve itthon is létezik Swimathon. A Ferencvárosi Közösségi Alapítvány szervezi az adománygyűjtő kampányt és közösségi eseményt, melynek lényege, hogy úszók egy-egy nemes ügy képviseletében gyűjtenek támogatást - és jó hangulatban sportolnak is.

2019. május 24. Reggeli gyors-részlet (2019.05.24. Swimathon)
09:59
00:00
A Swimathon egy négyhetes adománygyűjtő kampány, melynek végén június 16-án 7 különböző ügyért úsznak hétköznapi emberek, „úszónagykövetek“, akik adományt gyűjtenek, majd úsznak. Barna Era, a Ferencvárosi Közösségi Alapítvány igazgatója mesélt nekünk a Swimathon kezdeményezésről.

2016-ban 7 és fél millió Ft-ot gyűjtött 70 úszó 4 projektre; 2017-ben több mint 16 millió Ft-ot úszott össze 140 úszó 7 projektre; míg 2018-ban már több mint 18 millió Ft gyűlt össze 120 úszó jóvoltából 6 projektre. Idén csúcsokat dönthet a Swimathon, hét csapat úszik egy-egy hasznos cél, civil kezdeményezés érdekében.

A csapatok - illetve a támogatható projektek: 

  • Reményvirág projekt: A Napfogyatkozás Egyesület az első hazai szervezet, amely fő céljainak a gyászolók segítését és a gyászkérdéseinek vizsgálatát tekinti. Ebben a projektben olyan gyerekeknek szeretnének segíteni, akik elvesztették valamelyik hozzátartozójukat, és gyászfeldolgozó csoportokat szerveznek számukra.
  • Lóperenciás tengeren túl: A Zabszalma Alapítvány programjában egyhetes lovasterápiás tábort szerveznek hátránnyal élő gyerekek számára, ennek a költségeit tervezik összeúszni.
  • BlueGrass For Blue: Blues zenészek és a Csillag Kórus Egyesület úsznak az autista gyerekekkel foglalkozó MOZAIK Egyesület javára, egy általuk szervezett rendezvényt támogatnak.
  • SZABIHÍD: A VaLyo Egyesület projektje, mely azért dolgozik, hogy idén nyáron is klassz programok legyenek a gyalogosoknak négy hétvégére átadott Szabadság hídon. Ennek költségei is vannak, ezt szeretnék összegyűjteni.
  • A Restart Program személyre szabott segítséget nyújt hajléktalanok számára. A Van Esély Alapítvány áll a kezdeményezés mögött, 4-5 hajléktalannak és családjuknak segítenek idén, ehhez keresnek támogatókat.
  • A KözösALAPON program a Gyökerek és Szárnyak Alapítvány kezdeményezése. Olyan lokális „szuperhősöket“ keresnek, akik szeretik a lakókörnyezetüket és másokkal együtt tenni is akarnak ezért, és akik köré akár hasonló közösségi alapítványok, szervezetek hozhatók létre, mint amilyen a szervezőké is.
  • Végül a szervezők csapata is úszik, akik jobb életet szeretnének Ferencvárosban. A Fix Pont Ferencvárosért projekt lényege, hogy „helyi nonprofit ügynökségként”, minél hatékonyabb civil életet alakítsanak ki a kerületben.

Ismerje meg jobban is a Swimathonon induló projekteket!

SWIMATHON 2019 Budapest - Adj egy úszónak, támogass egy jó ügyet!

A Swimathon 2019 kampányban idén 7 ferencvárosi kötődésű projekt támogatására gyűjtünk, ismét több, mint 100 úszó részvételével. Az adománygyűjtés 4 héten át zajlik, május 17. és június 16. között, amikor is egy nagy közös úszással, egy nyilvános közösségi eseménnyel zárjuk a kampányt a Kőér utcai uszodában. www.

Hogyan lehet csatlakozni a programhoz?

Úszókat már nem keres a Swimathon, de támogatókat folyamatosan, egészen a rendezvényig. Ha valamelyik projektet támogatandónak gondolják, látogassanak el a Swimathon honlapjára, és adakozzon egy ügyért egy úszó mellé állva. A kampányban az úszó melletti TÁMOGATÁS gombot megnyomva lehet kártyás fizetéssel utalni. (A FKA az úszás után köt egy együttműködési megállapodást, és a verseny után átadja az összeget a szervezeteknek.)

(A korábbi években a Klubrádió munkatársai is részt vettek a Swimathonon; van olyan kollégánk, aki idén is úszik az egyik jó ügyért.)

Reggeli gyors
2019. május 24. péntek