„Klubrádió
Megbeszéljük...

Egy nap alatt kétmillió gyűlt össze a kilakoltatás előtt álló kilencgyerekes családnak

10/05/2019 18:55

| Szerző: Klubrádió

Több mint 2,2 millió forint adtak össze egy nap alatt annak a zsámboki kilencgyerekes családnak, amelyet a kilakoltatás veszélye fenyeget – mondta el a Klubrádióban Szalai Krisztina színésznő, aki elindította a gyűjtést.

2019. május 10. Megbeszéljük / részlet, Szalay Krisztina, 19.05.10
01:00
00:00
Április 30-án lejárt a téli hónapokra hozott kilakoltatási moratórium. A Magyar Hang foglalkozott a kilencgyerekes család ügyével: közel kerültek ahhoz, hogy otthon nélkül maradjanak, és a gyámügy elvegye nyolc gyereküket (a kilencedik nyáron lesz 19 éves). Orbán Viktor miniszterelnök kitartást és minden jót kívánt a kilakoltatás előtt álló családnak.

Szalai Kriszta betelefonált a Megbeszéljükbe, és elmondta: 2 millió 211 ezer forint gyűlt össze a családnak, és rengetegen ígérték még a segítségüket, külföldről is. Közölte: tegnap elolvasta a cikket a családról és tudta, hogy segítenie kell az anyának, „ha már ő szült helyette” kilenc gyereket. Több mint négyszáz ember szállt be, mindenki lehetőségei szerint ad a gyűjtésbe.

Szalai Kriszta beszélt arról is, hogy az anyuka bántalmazó kapcsolatban élt, el kellett menekülnie a férjétől, és egy új ház építéséhez svájci frankos hitelt vett fel. A ház a férj nevén van, a nő pedig kezes az adósságokban. Most egy új, olcsó kis házra lenne szüksége a környéken. Hatvan napon belül kell elköltöznie a jelenlegi helyről.

A Magyar Hang részletesen beszámolt a gyűjtésről.

(Címlapi kép: Magyar Hang)

A beszélgetést a cikk elején, a lejátszóra kattintva hallgathatják meg!

Megbeszéljük
2019. május 10., péntek, 16.30
Műsorvezető: Bolgár György