„Klubrádió
Szerepvállalás

Otthonépítés jótékonysági árveréssel

5/04/2021 12:44

| Szerző: Bíró Bori/Klubrádió

Az Otthonmesék az Utcáról Lakásba! Egyesület, az Író Cimborák, az Illusztrátor Pajtások és a Hetirajz közös kiállítása. A művészek által az otthontalanság és otthon témakörben született alkotásokat nemcsak megnézbi lehet, de meg is vásárolhatók egy árverés keretében. A bevétel teljes egészében az Utcáról Lakásba! Egyesület (ULE) otthonépítő munkáját segíti. Az aukció április 11-ig tart, online is lehet licitálni az Utcáról Lakásba Egyesület weboldalán.

2021. április 03. Szerepvállalás (2021. április 03., szombat 18:00)
20:16
00:00
Műsorvezetők: Bíró Bori Szerkesztők: Bíró Bori
Otthontalanság, otthonra találás, otthonteremtés, otthonosság. Ezekhez a fogalmakhoz kapcsolódóan születtek írók és képzőművészek együttműködésében az Otthonmesék kiállításra készült kép és szöveg párok. A szervezők az eseménnyel a lakhatási szegénység és a hajléktalanság problémájára szeretnék felhívni a figyelmet.

Az online megnyitót követően a művek árverés keretében vásárolhatók meg, és a bevétel az Utcáról Lakásba! Egyesület otthonépítő munkáját segíti. Az Egyesület azon dolgozik, hogy mindenkinek legyen egy hely, amit otthonnak hívhat, mert a biztos otthon az emberi méltóság, és a társadalmi részvétel alapja.

Vendégünk elsőként a kiállítás egyik megvalósítója, az Illusztrátor Pajtások képviselője, Lázár Zsófia. Őt Kovács Vera, az Utcáról Lakásba! Egyesület társelnöke követte.

Címlapi kép: Szalma Edit akrilgrafikája, amit Módra Ildikónak A csiga házikója című novellájához készített - és amely szintén az aukció egyik darabja.

Szerepvállalás
2021. április 3. szombat 18:00
Szerkesztő-műsorvezető: Bíró Bori