„Klubrádió
Esti gyors

Üres vezetői székek várják Vidnyánszkyt

31/08/2020 20:29

| Szerző: Klubrádió/ K.K.

Nem láttak már más megoldást a Színház- és Filmművészeti Egyetem vezetői, felmondtak. A hallgatók temetik a 155 éves intézményt és kollektív ellenállást terveznek.

2024. április 27.
00:00
00:00

Nem tudni, hogy mi lesz elsejétől a színművészetin. A szenátus tagjai, a vezetők felálltak, mert nem látnak kiutat. Naivak voltak, reménykedtek abban, hogy hátha, de hiába. Tulajdonképpen nem is kommunikált velük a hatalom – mondta el az Esti gyorsban Balázs Gábor, a Film- és Médiaintézet vezetője. Lehet, hogy más tanárok is felmondanak, lehet, hogy azonnal kineveznek új vezetőket a távozók helyére, tényleg nem lehet tudni.

Az biztos, hogy az oktatás megy tovább, az intézetvezető is végig akarja vinni az osztályát, történjék bármi. A hallgatók életéről van szó, ez a legfontosabb. Az biztos, hogy eddig a tehetség alapú kiválasztáshoz ragaszkodtak és tehetséggondozás folyt az egyetemen. Hogy ezután mi lesz?

Balázs Gábor hangsúlyozta a műsorban: nem igaz, hogy átpolitizált lett volna az oktatás, például most sem tudják, hogy a hallgatók mit terveznek, mire készülnek.

A hallgatók viszont tudják, nem tágítanak – erről beszélt ugyancsak az Esti gyorsban Csernai Mihály HÖK-elnök. Hétfőn este „Zsákutcabált” rendeztek, amelyen egy kicsit búcsúztatták is a 155 éves intézményt, mint egy halotti toron. A Kossuth téren tartott demonstráció után ez a második, de nem az utolsó. A hallgatók önkormányzatának felmérése szerint a többség valamilyen kollektív ellenállást tart szükségesnek, aminek a formáját még keresik.

Az interjúkat a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: Facebook.

Esti gyors
2020.08.31. 18:00
Műsorvezető: Dési János