„Klubrádió
Reggeli gyors

Tordai Bence: az ellenzék méltósággal viselkedik

23/12/2019 11:26

| Szerző: Klubrádió

A demokrácia salakjának nevezett ellenzéki politikusokat Kövér László, de emlegetett nyilasokat, kommunistákat is. Az érintettekben nincs gyűlölet, legfeljebb megvetik ilyenkor a házelnököt.

2019. december 23. Reggeli gyors - részlet 19.12.23. Tordai Bence
06:17
00:00

Kövér László hozta a formáját, egy interjúban beszélt ellenzékiek zoológiai besorolásáról, nyilasokról, kommunistákról, a főpolgármestert pisilő kiskutyához hasonlította, Soros Györgyről sem feledkezett meg, egyes politikusokat pedig a demokrácia salakjának titulált, köztük Tordai Bencét, a Párbeszéd országgyűlési képviselőjét. Őt kértük reagálásra a Reggeli gyorsban.

Nem Kövér László határozza meg a karácsonyi hangulatunkat - mondta a képviselő. Az ellenzék méltósággal viselkedik, nem gyűlölettel. A házelnököt legfeljebb megvetik és egy kicsit lenézik, amikor ilyeneket beszél. A kormány, a Fidesz a félelemtől, üldözési mániától vezérelve működik. Azt harsogják, hogy kisebbségben vannak, elnyomják őket.

Kövérnek a főpolgármesterrel kapcsolatos kijelentésére azt mondta Tordai, hogy Budapest elvesztése láthatóan különösen fáj a Fidesznek. Elszoktak attól, hogy egy város szabad, szolidáris legyen és ne Orbán elvárásainak igyekezzen megfelelni.

A házelnök arról is beszélt, hogy az úgynevezett szájkosártörvény elfogadása óta „az ellenzék kicsit tartózkodóbb lett a balhézásban”. A Párbeszéd politikusa erre úgy válaszolt, hogy már nem szorulnak rá a „balhézásra”. Az egy eszköztelen ellenzék egyik lehetősége volt. Ma már a Fidesz nem egy monolit hatalmi képződmény, sok település irányítását átvette az ellenzék, már vannak eszközeik, amelyeket használhatnak.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: MTI/Illyés Tibor.

Reggeli gyors
2019.12.23. 06:00
Műsorvezető: Szénási Sándor