„Klubrádió
Belső közlés

Terék Anna: A napfényre vissza

24/03/2024 17:51

| Szerző: Pályi Márk / Klubrádió

A Klubrádió honlapján minden hétvégén közzéteszünk egy verses vagy prózai felvolvasást Belső közlés című irodalmi műsorunk felvételei közül. Ma Terék Anna A napfényre vissza című versét hallgathatják meg a szerző előadásában.

2024. március 24. Belső közlés / Terék Anna: A napfényre vissza (23.03.24.)
03:33
00:00

Terék Anna körülbelül tizenöt éve lépett az irodalom színterére, olyan értékes versekkel, amelyekkel általában ritkán találkozunk. Költeményeinek visszatérő témája a nőiség, a traumafeldolgozás, az apához való viszony, és ezek közé tartozik az az alkotása is, melyet mától meghallgathatnak itt, a Klubrádió honlapján. A szerző legizgalmasabb vonása, hogy legjobb műveiben addig nem létezőnek hitt fajtájú távlatokat képes nyitni a témavezetés és a forma kettősével.

 
Terék Anna
Facebook
 

A vajdasági származású, de már régóta Budapesten élő költő mostantól honlapunkon is elérhető versét öt évvel ezelőtt olvasta föl a rádiónk zenés irodalmi műsorában, a Belső közlésben, ahol Marton Éva beszélgetett vele. 

A rendkívül érdekes verset, amely a versbeszélő édesapjának tett képzeletbeli beszámolóját írja le, és címével ironikus jelentésességgel Petri György ikonikus versét is idézi, a fenti hangsáv lejátszás gombjára kattintva hallgathatják meg. Még a későbbiekben egyébként majd Tükörfordítás című kulturális ismeretterjesztő és tényfeltáró műsorunkban is el fog hangzani egy másik fontos verse, Pál András színművész előadásában.