„Klubrádió
Megbeszéljük...

Szijjártó László: Gondolkodni kell azon, mit mondhatunk és mit nem

27/04/2021 17:23

| Szerző: Klubrádió/L.Cs.

Megérti a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház főigazgatójának "renitens viselkedését" Szijjártó László. A Magyar Orvosi Kamara Győr-Moson-Sopron megyei elnöke szerint az emberek viszonyát az oltásokkal szemben csak korrekt tájékoztatással lehet megváltoztatni. Épp ezért nagyon nehéz kórházvezetők helyzete, mert egyeztetniük és engedélyeztetniük kell nyilatkozataikat. Úgy véli azonban, hogy az orvosok feladata mindenek előtt a betegek érdekeit szolgálni.

2021. április 27. Megbeszéljük - részlet 21.04.27. Szijjártó László
11:38
00:00

Az elégtelen oltási hajlandóság miatt sajtótájékoztatón konkrét adatokat osztott meg a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház főigazgatója, Bucsi László.

 
Szijjártó László
 

Szijjártó László, a Magyar Orvosi Kamara Győr-Moson-Sopron megyei elnöke azt mondta a Klubrádiónak, megérti a főigazgató "renitens viselkedését", mert az oltási hajlandóság nagyon gyenge Fejér megyében és a Dunántúlon. Szerinte ahhoz, hogy az emberek hozzáállása megváltozzon az oltásokkal szemben, korrekt és pontos tájékoztatás kell.

Azt is hozzátette, hogy kórházvezetők is csak egyeztetés, és engedélyeztetés után nyilatkozhatnak, ezért ritkák a hasonló esetek, mert sok esetben "nagyon meg kell gondolniuk, mit mondhatnak és mit nem". Szijjártó azt is megjegyezte, hogy ezzel, mint megyei kamarai elnöknek emiatt a tájékoztatási kötelezettsége gyakran ütközik nehézségekbe. "Nekünk, mint orvosoknak a betegek üdve elsődleges" – mondta, hozzátéve, hogy ezt elviekben nem húzhatja keresztül sem politika, sem más szabály.

Megjegyezte, ilyen esetekben nem tudnak mást tenni, az egészségügyi dolgozók, mint egymás véleményét erősíteni. Reményét fejezte ki egyúttal, hogy Bucsait ezért nem éri majd retorzió, mert szerinte a kormány érdeke is az, hogy minél többen megértsék, be kell tartani a szabályokat, oltani kell.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük.../interjú Szijjártó Lászlóval
2021.04.27., kedd 16:45
Riporter: Bolgár György