„Köszönjük,
Kovátsműhely

Szent József álma

22/12/2019 09:50

| Szerző: Klubrádió

Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy mindent tudunk a karácsonyról, annak kialakulásáról, és Jézus születésének történetéről. Gábor György vallástörténész azonban az átlagember számára kevéssé ismert apokrif iratokból is idéz nekünk, miközben Jézus születésének körülményeiről mesél. Nálunk járt Andrek Andrea pszichológus is, akivel az anya-gyermek kötődésről beszélgettünk a Kovátsműhely karácsonyi adásában.

2019. december 22. Kovátsműhely (2019. december 22., vasárnap 17:00)
52:12
00:00
Műsorvezetők: Kováts Kriszta Szerkesztők: Barna Zsuzsanna, Barna Zsuzsanna
A kanonizált Biblia történetei gyakran félrefordítások, félreértések által formálódtak olyanná, ahogyan ma ismerjük őket, nem csoda, ha a különböző értelmezések közt több különbséget is találunk, és még a vallástörténészek sem értenek egyet bizonyos kérdésekben. Vajon Szűz Mária valóban szűz volt, vagy ez is egy félrefordítás a szövegben? Mit szólt Szent József, amikor megtudta, hogy Mária gyermeket vár - de nem tőle? Miért volt kiváló döntés Heródes vérengzése elől Egyiptomba menekíteni a szent családot, és mi történhetett az egyiptomi évek alatt? Hogyan tanult meg Jézus ógörögül? Ilyen érdekfeszítő, többször tabukat súroló kérdésekről beszélgetett Kováts Kriszta Gábor Györggyel.

Második vendégünk Andrek Andrea pszichológus volt, akivel nemcsak az anya-gyermek kötődés kialakulásáról esett szó, de a magzati kommunikációról, és a kötődési zavarok kialakulásáról is. Hogyan óvhatta meg babáját Mária a menekülés traumatikus időszakában, mire van szüksége egy kisbabának, mi az a válaszkész nevelés?

Kováts Kriszta és Andrek Anna
 
Kováts Kriszta és Andrek Andrea
Klubrádió
 

A különböző anya-gyermek kötődési típusokra nem csupán az anya van hatással, de nagy szerepet játszik a támogató környezet is. Tartsanak velünk vasárnap 17:00-kor a Kovátsműhelyben.

Boldog karácsonyt kívánunk!

Kovátsműhely
2019. december 22. vasárnap 17:00
Műsorvezető: Kováts Kriszta
Szerkesztő: Barna Zsuzsanna