„Klubrádió

Istent keresd, ne a coachod

18/05/2019 18:03

| Szerző: Klubrádió

Egyre kevesebb fiatal mondja magát vallásosnak, ugyanakkor a spiritualitás iránti igény nem csökken. Miben találják meg a spiritualitást a mai tizen- és huszonévesek, és hogyan vonzhatják őket vissza a hagyományos világvallások? Ezekre a kérdésekre is kereste a választ az Y.

2019. május 16. Y - Galavits Patrik generációs műsora (2019. május 16., csütörtök 15:00)
45:53
00:00
Műsorvezetők: Galavits Patrik

fotó: Pixabay

A jezsuita szerzetes Bellovics Gábor, valamint Hendrey Tibor, a Tibetet Segítő Társaság alapítója volt Galavits Patrik műsorvezető vendége az Y-ban.

A meghívottak egyetértettek abban, hogy a fiatalok közül a kereszténység és a buddhizmus felé is nagyobb eséllyel fordulnak az iskolázottabb, urbánus réteghez tartozók.

Nemzetközi felmérések bizonyítják, hogy világszerte trend a vallások visszaszorulása, de az is igaz, hogy a spiritualitás iránti "kereslet" nem csökkent. A hagyományos vallásoknak viszont új kihívókkal, például a Szabó Péterhez hasonló egotrénerekkel kell szembenézniük, akik a lelki és mentális problémákra sokkal egyszerűbbnek látszó, könnyebben emészthető megoldásokat kínálnak.

A műsorban kiderült, miért nem tartja szerencsésnek egy buddhista a "digitális böjt" kifejezést és hogy milyen megrázkódtatást jelentenek egy lelkiismeretes katolikusnak az egyházában tapasztalható szexuális visszaélések.

Az adás a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg, valamint a Spotifyon is megtalálja a hangfelvételét.

Y
2019. május 16. csütörtök 15:00
műsorvezető: Galavits Patrik