„Klubrádió

"Nekem is érdekem, hogy jó helyre kerülj"

9/05/2019 19:03

| Szerző: Galavits Patrik/Klubrádió

A csütörtöki Y vendége két HR-es volt, akik munkájuk és a multik kiválasztási módszereinek hátteréről beszéltek.

2019. május 09. Y - Galavits Patrik generációs műsora (2019. május 9., csütörtök 15:00)
45:08
00:00
Műsorvezetők: Galavits Patrik
Andicsku Anett, a Trenkwalder toborzási csapatvezetője, illetve Somodi Bettina a Beck's and Partners üzletágvezetője kitért arra, mit figyelnek a munkáltatók az önéletrajzokon és milyen plusz információkkal írják tele a CV-t beszélgetés közben.

Szóba került, hogy érdemes-e a legfontosabb információk mellett személyes tudnivalókat is megosztani magunkról: például következtet-e bármire a munkáltató a hobbinkból és belefér-e a poénkodás, valamint hogyan lehet elkerülni, hogy zavarba jöjjünk egy stresszinterjún.

 

Az állásinterjúk legfontosabb részéről, a bértárgyalás is téma volt. Jól döntenek azok, akik ahelyett, hogy főnöküktől magasabb fizetést kérnek, inkább másik cégnél keresnek állást? Somodi Bettina erre egyértelmű választ adott: igen, hiszen a statisztikák alapján kijelenthető, hogy a gyakrabban munkahelyet váltók jobban keresnek hűséges társaiknál.

Andicsku Anett pedig kiemelte: az ún. „job hopperek”, vagyis az állásaikat sokszor váltókat sem utasítják el élből a cégek. A HR-esek szeretnek benézni a váltások okai mögé és csak azután eldönteni, alkalmas lehet-e valaki egy pozícióra.

A műsort a cikk elején, a lejátszóra kattintva hallgathatják meg, illetve az összes többi adással együtt megtalálják Spotifyon!

Y
2019. május 9. csütörtök 15:00
Műsorvezető: Galavits Patrik