„Klubrádió
Reggeli gyors/Reggeli személy

Soproni Tamás: '22 tanulsága, hogy a baloldali, liberális közösséget nem tudja vezetni egy random konzervatív arc

14/12/2023 12:21

| Szerző: Klubrádió/Ivánkai Márk

Az ellenzék nem vonta le a a 2022-es országgyűlési választások tanulságát – véli Soproni Tamás. Terézváros momentumos polgármestere a Reggeli személyben arról is beszélt, hogy szeretne a fővárosi közgyűlés tagja maradni úgyis, hogy ez már nem jár automatikusan együtt a polgármesterséggel. 

2023. december 14. Reggeli gyors/Reggeli személy (2023. december 14., csütörtök 09:00): Soproni Tamás
40:55
00:00

Nem biztos, hogy egy közös ellenzéki fővárosi lista hatékonyabb lenne, mintha a Momentum külön listán indulna 2024-ben – erről beszélt Soproni Tamás, Terézváros momentumos polgármestere a Reggeli Gyorsban. A politikus még a választási rendszer módosítása előtt azt mondta, ha átmegy a javaslat, akkor nehezen lehetne a közös ellenzéki lista ellen érvelni, most viszont arról beszélt, hogy ezt a kérdést még meg kell vizsgálni, és ha a pártja úgy dönt, hogy külön listán indul, ő ezt el fogja fogadni.

Soproni Tamás beszélt arról is, hogy szeretne a fővárosi közgyűlés tagja maradni úgyis, hogy ez már nem jár automatikusan együtt a polgármesterséggel, és bár úgy érzi, 2024 után nehezebb dolga lesz az ellenzéki városvezetésnek, el tudja képzelni a sikeres együttműködést akár a Kétfarkú Kutyapárt politikusaival is.

Az ellenzék nem vonta le a 2022-es országgyűlési választások tanulságát, ami Soproni szerint az, hogy "egy alapvetően baloldali, liberális közösséget nem tud vezetni egy random konzervatív arc". Terézváros polgármestere szerint a 2024-es EP-választások tétje, hogy Dobrev Klára vagy Donáth Anna fogja-e vezetni az ellenzéket. 

Szerinte bár a Momentum szembenézett magával, például Donáth Anna, mikor kiállt Márki-Zay Péter mellé arra a bizonyos színpadra. – véli Terézváros polgármestere. "Én hiszek egy liberális, de baloldali ajánlatban Donáth Anna részéről" – zárta az interjú Soproni Tamás.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Reggeli gyors/Reggeli személy
2023. december 14., csütörtök 9:10
Riporter: Herskovits Eszter és Selmeci János