„Klubrádió
Reggeli gyors

Semjén: A pápának politikusokkal is találkoznia kell

14/06/2021 07:00

| Szerző: Csernyánszky Judit/Klubrádió

A miniszterelnök-helyettes egy interjúban mutatta meg az általa elképzelt világot, amiben a Monarchia véget vet a keleti nácizmusnak, és elzárja a Nyugatot a kommunizmustól. Mit jelent Semjén szerint megvédeni a családokat?

Semjén Zsolt a Die Tagespostnak adott nagyinterjúban azt állítja, hogy fennmaradt volna az Osztrák-Magyar Monarchia, akkor nem terjedhetett volna keletre a náci ideológia, nyugatra pedig a bolsevik szemlélet.

Kijelenti, hogy a pápának igenis találkoznia kell a politikusokkal. A világ üldözött keresztényeit a pedig azért védjük meg, mert benne van az alaptörvényben. A migrációt rossz dolognak tartja, mindenkinek a saját hazájában érdemes leélnie az életét. Ha pedig megfenyegetik, és ezért kell menekülnie, akkor a fenyegetés megszűntével költözzön vissza.

Ami pedig az uniós támadásokat illeti, Semjén szerint, ha az Unió azt csinál, amit csak akar, akkor mi is azt csinálhatunk, amit akarunk. Szerinte az Unió távolodott el az alapértékektől, és nem a magyar kormány. Nem mellesleg megemlíti, hogy számos templomot és egyházi ingatlant felújítottak, mert az az alapelv, hogy Magyarországon egy templomból sem lehet bevásárló központ, de mecset sem.

Az orosz és kínai vakcinák vásárlásának szükségességét azzal indokolta, egyetlen magyart sem hagyhatunk meghalni, ha egyszer az Unió nem szállított időben oltóanyagot. Semjén állítja, a mai ellenzék reform-kommunistákból és reform-fasisztákból áll.

A magyar családok helyzetét látva Semjén szerint nő a születések, és a házasságok száma, és azt akarja a kormány, hogy az emberek fogadják el az ő családfelfogásukat.

15-én tervezi megszavazni a parlament az LMBTQ közösségek sorsát megpecsételő törvényt, amely többek között a pedofíliát összeköti ezekkel a társadalmi csoportokkal, ezért a Human Rights Watch és az Amnesty International is felszólítja a kétharmados többséget, ne szavazza meg. Mert nemcsak megsért vele nemzetközi egyezményeket, de súlyos következményekkel járhat az egészségügyre vagy az oktatásra nézve.

A nemzetközi lapszemlében arról is szó volt, hogy Orbán két évig nem csak az illegálisan érkezőket, hanem semmiféle bevándorlót nem engedne be Magyarországra, alapvetően a Covid-járványra hivatkozva. Szintén a külföldi sajtóválogatás témája volt, hogy az angol nyelvű Szabad Európa/Szabadság Rádió a budapesti Fudan-kampusz tervei kapcsán azt írta, a magyar kormány alattomosan kiárusítja az ország szuverenitását, valamint arról is beszámoltunk, hogy Ausztria tiltakozik a Fertő tavi beruházás ellen.

A teljes külföldi lapszemle hangzó változatát alább indíthatja el a lejátszóra kattintva:

2021. június 14. Reggeli gyors-részlet / Külföldi lapszemle, Csernyánszky Judit - 2021.06.14.
05:02
00:00