„Köszönjük,

Adások

Az Oroszlános udvartól az Esterházy-villáig
Utcafront

Az Oroszlános udvartól az Esterházy-villáig

Építészeti magazinműsorunkban Granadából indulva Budapest több pontjára eljutottunk és kiderült, miben tart előttünk a cseh, a szlovák és az osztrák műemlékvédelem.

Közösségek és lakhatási válság
Szerepvállalás

Közösségek és lakhatási válság

Az idei Nők Lapja Példakép Díj egyik nyertese és a lakhatási válság ellen küzdő Habitat for Humanity kerültek Bíró Bori műsorának, a Szerepvállalásnak a legutóbbi adásába.

Liberalizmus a vásznon – 41. epizód
Hangosfilm - Mozgóképizmus

Liberalizmus a vásznon – 41. epizód

A Hangosfilm – Mozgóképizmus legutóbbi adásában folytattuk történelmi utazásunkat Indiában, a Gandhi című életrajzi drámát használva iránytűként. Paár Ádám történész-politológus segítségével megvizsgáltuk az ázsiai ország 20. század eleji válaszát a szocializmusra; utánajártunk, hogy miből ered Gandhi erőszakmentességet hirdető politikája; és, hogy a nézeteiben végbement változást mi idézte elő.

Bruno Schulz: Csótányok
Belső közlés

Bruno Schulz: Csótányok

A huszadik század első felének világjelentőségű galíciai írójától hallgathatnak meg oldalunkon egy Kafkával vetekedő novellát.

Békemisszió Orbán-módra: a kormányfő elhallgatta Zelenszkij elől, hogy Putyinnal is tárgyal
Hetes Stúdió

Békemisszió Orbán-módra: a kormányfő elhallgatta Zelenszkij elől, hogy Putyinnal is tárgyal

Példátlan akciónak, hatalommal való visszaélésnek tartják politikusok, elemzők és egyhét elteltével már az Európai Tanács is Orbán Viktornak a Putyin orosz- és Hszi Csin-ping kínai elnökkel folytatott tárgyalásait. Amelyeket titokban szervezett meg a kormányfő, s csak utólag értesültünk az úgynevezett békemisszióról. Ha Orbán közvetítő szerepet akar játszani, akkor erről Zelenszkij ukrán elnököt sem ártott volna tájékoztatni, mielőtt a Kremlbe utazik. Ráadásul konkrét béketervet sem tett le az asztalra. Orbán ismét szerződésszegést követ el, aminek feltehetően lesznek következményei – vélik uniós fórumokon.

A szexvágy vajon mi?
Uniszex

A szexvágy vajon mi?

Honnantól számít valaki pornófüggőnek, mennyiben érinti ez a nőket és milyen pszichológiai okai lehetnek a függőségnek? Miért lehet az, hogy a pornó jobban uralja az emberek életét, mint néhány évtizeddel ezelőtt? Mi ennek az oka, s mennyiben befolyásolja a fiatalabb generációk szexuális kultúráját? Honnan tanulunk meg jól és jót szexelni? Mennyire merjük és tudjuk vállalni az igényeinket, valamint mennyit változott az évszázadok során a viszonyunk a testiséggel?