„Klubrádió

Salamon András: Nem érfelvágós filmet készítek, inkább kinevetem az abszurd világot 

25/01/2024 12:20

| Szerző: Klubrádió/Gőzsy Kati

Egy vicces, de véres filmet készít Bitang címmel Salamon András filmrendező, forgatókönyvíró, a Lumiere Filmiskola alapító igazgatója. Most vágják, és tavasszal fesztiváloknak küldik az anyagot. Jelenleg forgalmazót keres. A Klubrádióban faggattuk videós riportunkban a rendezőt az új filmjéről.

Salamon András mostani munkája, a nyáron leforgott Bitang a kor veszteseinek történetét mutatja be egy változó világban. Állami támogatás helyett magánpénzből készül, a Lumiere Filmiskola a gyártója, mondta a függetlenfilmről. "Az iskola holdudvarában egy olyan masszív, neves tanárokból, tehetséges diákokból és erős szakmai partnerekből álló közösség alakult ki, akik segítenenek a háttérben". A mozi egy őrült nap sokszereplős történetét meséli el. 

"Ma sokkal keményebb a világ, mint 30 éve, a Zsötem című filmem készítésekor, az abszurditásnak egyre magasabb szintjét érjük el. Hogy beszéljünk erről? Nem érfelvágós filmet akartam csinálni, ki akartam nevetni ezt a világot" - tette hozzá. Videós riportunkban faggattuk az új filmjéről, ami Azahriah és Maluridé zenéjére, Nagy Katica, Hegedűs D. Géza, Thuróczy Szabolcs, Kerekes Éva, Monori Lili, Fodor Annamária szereplésével készül. Az operatőr Szabó Gábor. Íme:

Salamon András a Klubrádióban Rózsa Péter Filmklubrádió szombati műsorának is a vendége volt

Címlapi fotó: Kleb Attila, BITANG produkció