„Klubrádió
Esti gyors

Saját szüleit dobta be Nagy Blanka ellen a zsebmédia

28/03/2019 18:04

| Szerző: Gergely Zsófia/Klubrádió

Mind a három perben, tökéletes szinkronban azt indítványozta mindhárom hazug propagandalap, hogy hallgassák meg tanúként Nagy Blanka osztályfőnökét, és – ami még meredekebb – a szüleit. Mert majd ők alátámasztják, hogy csakis-az-igazat írták a tanítványról/a lányukról, miszerint egy bukásra állóan hülye diák.

2019. március 28. Esti gyors-részlet (2019.03.28. Gergely Zsófia jegyzete)
02:40
00:00

Háromból háromszor bukta el a lakájmédia a bíróságon a sajtópert, ami azért indult, mert azzal próbálták lekaraktergyilkolni Nagy Blankát, hogy bukásra áll a középiskolában. A kötelékben célszemélyre rárepülő Origo és a Lokál után ugyanis a héten az eredeti lejárató cikket közlő Ripost ellen is simán nyert a diáklány, aki azzal lett ismert, hogy elhagyta a száját egy kisípolandó fordulat egy ellenzéki tüntetésen. A kormánykritikus hallgatóság imádta, Blanka egyből politikai-celeb lett, a NER-revolvermédiája pedig beindult. Gondolom, mivel csak 18 éves, bajban voltak, nem lehet harácsolt vagyonnal, bokorba vitt nőkkel vagy homoszexualitással hírbe hozni. Ha kell, „mindenért lehajolunk” alapon, szánalmas módon így ráfanyalodtak az iskola-topikra, hogy rosszul tanul és lóg az órákról.

 
Nagy Blanka a Klubrádióban
 
 

Az amiatt indult perek értek véget elsőfokon – vagyis még nem jogerősen – a héten, a bíróságon elég volt felmutatni a bizonyítványát, helyből látszott, hogy a „tényállítás” merő hazugság. Az erről szóló cikkek hamar lepörögnek a hírfolyamban, Ómolnár Miklós és társai pedig holnap már egy új áldozatot gyaláznak majd az Orbán-kormány támogatásával kistafírozott lapokban – aki remélhetőleg ugyanígy veszi a fáradtságot szétperelni őket, hiába tűnhet hiábavalónak.

Az a momentum viszont szerintem a legtöbb – most rám – Hallgatónak nem ismert, amire már akkor felkaptam a fejem, mikor az Origo elleni perről cikket írtam, és Blanka ügyvédje közvetlenül a tárgyalás után elmesélte:

Mind a három perben, tökéletes szinkronban azt indítványozta mindhárom hazug propagandalap, hogy hallgassák meg tanúként Nagy Blanka osztályfőnökét, és – ami még meredekebb – a szüleit. Mert majd ők alátámasztják, hogy csakis-az-igazat írták a tanítványról/a lányukról, miszerint egy bukásra állóan hülye diák. Mivel a bizonyítványok bőven elég bizonyítékul szolgáltak, a bíróság mindhárom esetben elutasította a több mint pikáns indítványt.

De mégis, azért tegyük fel a kérdést, mert logikailag 2 eset lehetséges: vagy blöfföltek, vagyis azzal szórakoztak, hogy egy peres eljárásban bedobják egymás ellen a családtagokat.

Vagy ami még rosszabb: akár csak egy pillanatra is elhitték, hogy már az a szép új világ van, amikor megjelennek az idézésre Blanka szülei, figyelmeztetik őket a hamis tanúzás következményeire, majd önként és dalolva alátámasztják a saját lányukról írt mocsokságokat?

Akármelyik igaz, hogy is mondta Gulyás Gergely nemrég: azon „az oldalon újságírónak lenni önmagában morális fölényt jelent”.

Gergely Zsófia jegyzete a 2018. műrcius 29-i Esti gyorsban hangzott el, melyet a fenti lejátszás gombara kattintva meg is lehet hallgatni.