„Klubrádió
A lényeg

Nem engedték be a Klubrádiót Orbán sajtótájékoztatójára 

10/01/2019 11:16

| Szerző: Klubrádió

Több médiumot sem engedtek be a rendhagyó Kormányinfóra, amelyet Orbán Viktor tart. A miniszterelnöktől köztudottan ritkán kérdezhetnek meg bármit is nem elkötelezett újságírók.

Kormányinfót Gulyás Gergely helyett ma maga Orbán Viktor miniszterelnök tartja. De, nem minden sajtómunkatárs kérdezhet tőle. Ugyanis vannak, akiket nem engedtek be. A Klubrádió és a Magyar Hang is leadta korábban regisztrációját, végül egyikük sem kapott meghívót. Az Azonnali azt írja, velük is hasonló a helyzet, és a Mérce is erre a sorsra jutott. 

Hónapok óta először kérdezhetik Orbán Viktort egy hosszabb sajtótájékoztatón. A miniszterelnök eredetileg a múlt év végére ígérte, hogy válaszol majd olyanok kérdéseire is, akik nem a kormányhoz közeli média munkatársai. A ma délelőtti kormányinfóra a Klubrádió is akkreditálta munkatársát, de a Miniszterelnökségi Kabinetiroda ezt nem fogadta el, amit a nagy érdeklődéssel magyarázott. 

Facebook oldalán a miniszterelnök ezt írta: "Hahóóó, Facebookosok! 127. kormányinfó. Ma Gulyás helyett velem kell beérnetek".