„Klubrádió
Reggeli gyors

Támadják, de ellenáll a diáklány

16/01/2019 10:10

Méltatlan támadások érik azt a gimnazista lányt, Nagy Blankát, aki kormányellenes tüntetésen szónokolt. Ám ő nem adja fel, és  nem bánta meg az indulatos beszédeit - mondta el a Klubrádiónak.

2019. január 16. Nagy Blanka a Reggeli Gyorsban
05:29
00:00

Nem változtatna semmit a korábban elmondott beszédén Nagy Blanka, a kormányellenes tüntetéseken szónokló diáklány - erről a  Reggeli Gyors című műsorban beszélt. Mint elmondta, a mai napon (január 16-án, kedden) jogi lépéseket tesz az őt lejárató kormánymédia ellen.

Bayer Zsolt, a fideszes megmondó ember a lányt úgy jellemezte egy TV-műsorban, hogy egy szerencsétlen, nyomorult, ócska, kis proli. A diáktüntetőt "kretén barom állatnak" titulálta. 

Ezután a kormánypárti Ripost közölt egy cikket azzal a címmel, hogy „Több tárgyból bukásra áll, folyton lóg az iskolából a mocskos szájú diáktüntető”. A cikket ezután átvette a szintén kormánypárti Figyelő és a Lokál is. 

A Klubrádió Reggeli Gyors című műsorban Nagy Blanka cáfolta a propagandasajtó állításait, miszerint ő bukásra állna. Az őt rossz hírben feltüntetők valamit rosszul csinálnak – tette hozzá a 18 éves diáklány, mint mondta a digitális napló, a KRÉTA szerint sem bukott meg semmiből. 

Szerinte még ha igaz is lenne az, amit a kormánypárti médiában írta róla, akkor nagy kérdés, hogy mennyire védik a diákok személyes információit. 

Nagy Blanka a január 19-ei, szombati kormányellenes budapesti tüntetésen is felszólal majd. 

Nagy Blankát Pikó András kérdezte, az interjút a felső ikonra kattintva hallgathatja meg. Fotó: Facebook.