„Klubrádió
Reggeli gyors/Reggeli személy

Rudolf Péter: Játszunk, ameddig játszhatunk!

7/11/2020 13:23

| Szerző: Klubrádió/K.K.

A színház lényege, hogy minden széken ülnek - mondja a Vígszínház igazgatója a járvány kezeléséről. Az egyetem átalakításáról úgy véli, az csak szakmai alapon mehet.

2020. november 06. Reggeli gyors/Reggeli személy (2020. november 06., péntek 09:00): Rudolf Péter
42:19
00:00
Műsorvezetők: Panxnotded Miklós, Lampé Ágnes, Dési János, Szénási Sándor, Para-Kovács Imre

Aggodalommal hozták meg a korlátozó intézkedéseket a Vígszínházban, nem tudták, hogy miként fogadják a maszkot a nézők. A színházak közül elsőként itt tették kötelezővé a viselését. Rudolf Péter igazgató szerint a vártnál sokkal könnyebben ment az átállás, az emberek teljes mértékben megértőek. Persze szomorú dolog látni, hogy csak harmadház van, ennyi az engedélyezett nézőszám, hiszen a színház lényege, hogy minden széken ülnek – vallja az igazgató.

Az öreg hölgy látogatása című darab bemutatója a Vígszí
 
Az öreg hölgy látogatása
 MTI/Szigetváry Zsolt

A nézőkkel igyekeznek kapcsolatot tartani, a Vígben nagy hagyománya van a bérletnek, dolgoznak a streamelésen is, de például itt már érdemes gondolkodni. Mert ha a nézők rászoknak, hogy otthonról is lehet élvezni a színházat, az hosszú távon öngól. Azért más ez a harmadház, mint normál időszakban a félház. Itt pontosan lehet tudni, hogy nem az előadással van baj, nem az érdeklődéssel, hanem a járványügyi szabályokat kell betartani. Egyébként teltházas előadások lennének, az új bemutatókra is óriási az érdeklődés, mint például Az öreg hölgy látogatása című Dürenmatt-darabra. Egyelőre tehát így üzemel a színház, a Vígbe 367-en mehetnek egyszerre, a Pestibe 176-an. Azért azt még gazdaságilag is meg kell vizsgálni, hogy mennyire tartható fenn a helyzet.

PSZR és Rudolf Péter
 
Pálinkás-Szüts Róbert és Rudolf Péter a Klubrádió stúdiójában
 

A zaklatási botrányokkal kapcsolatban Rudolf Péter elmondta, hogy azok még az ő ideje előtt voltak, nem igazán szeretne foglalkozni a témával. Jó lenne, ha a sebek mielőbb begyógyulnának, az emberek megnyugodnának.

Többen kifogásolták, hogy a Vígszínház igazgatója nem szólalt meg a Színház- és Filmművészeti Egyetem ügyében. Mások épp az ellenkezőjét mondták, azt hogy túlságosan is belefolyt a történetbe. Rudolf Péter úgy véli, hogy ha az átalakításnak szakmai okai vannak, és csak azok, akkor azzal nincs baj. Vissza kellene menni az alapokhoz mindkét oldalon, és elkezdeni a tárgyalásokat. Azonban a szabad gondolkodást akadályozni, netán lehetetlenné tenni nem szabad, mert a szakmailag szabad gondolkodás egy tőke, mondhatjuk úgy is, hogy nemzeti érték.

A beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: MTI/Illyés Tibor.

Reggeli gyors/Reggeli személy
2020. november 6. 09:00
Műsorvezető: Pálinkás-Szüts Róbert

 

 

 

És még valami:

A Klubrádió elindult Az Év Honlapja 2020 versenyen, amelynek egyik díja a közönség szavazatától függ. Kérjük, szavazzon ránk! Ezt az alábbi képre kattintva teheti meg.
Ha úgy döntött, támogat minket, akkor a verseny oldalára jutva, a jobbra fent látható kék gombra kell majd kattintania – mellette látszik, hány szavazatnál tartunk.
Ez is egy apró segítség a Klubrádiónak. Köszönjük.

Az év honlapja 2020 szavazás