„Klubrádió
Reggeli gyors

„Butaság kihagyni az előválasztást”

18/08/2021 10:26

| Szerző: Klubrádió/L.Cs.

Roznár Gyöngyi, a Nyugat.hu főszerkesztője mindenképp elmegy szavazni az előválasztáson, úgy véli, ez demokratikus kötelességünk. Karácsony Gergely főpolgármestert tartja legesélyesebb miniszterelnök-jelöltnek. Hozzátette, a kormány nyilván próbálja lekicsinyíteni a procedúrát, ezért a független sajtónak mindenképp be kell számolnia róla.

2021. augusztus 18. Reggeli gyors - részlet 21.08.18. Roznár Gyöngyi
07:50
00:00

Ezen a héten azt a kérdést tettük fel vendégeinknek és a hallgatóknak, hogy részt vesznek-e a hamarosan rajtoló előválasztáson. Ha igen, miért? Ha nem, miért nem? Egyáltalán mi haszna ennek az egésznek?

Roznár Gyöngyi, a Nyugat.hu főszerkesztője számára nem is kérdés, hogy részt vesz-e az előválasztáson. Szerinte a szavazás olyan állampolgári demokratikus kötelesség, amelyet butaság kihagyni. Megjegyezte, vele előfordult, hogy lemaradt egy szavazásról, de az nem volt szándékos.

Őt nem botránkoztatják meg a pártok közt kötött háttéralkuk, azt azonban nem érti, hogy a magukat közszolgálatinak hirdető médiumok nem foglalkoznak az ellenzéki előválasztással. Hozzátette, a kormány nyilván próbálja lekicsinyíteni a procedúrát. Ilyen körülmények közt nem engedheti meg magának a független sajtó, hogy ne számoljon be az előválasztásról, és a jelöltek tevékenységéről.

Óvatos becslése szerint Karácsony Gergely főpolgármester lehet a legesélyesebb miniszterelnök-jelölt, és bár Jakab Péter úgy tűnik, beelőzte, lehetnek még rejtett tartalékai.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Reggeli gyors/interjú Roznár Gyöngyivel
2021.08.18., szerda 7:35
Riporter: Para-Kovács Imre