„Klubrádió
Megbeszéljük...

Rendhagyó Megbeszéljük Arató Andrással és Bolgár Györggyel

17/03/2020 18:18

| Szerző: Klubrádió

Rendhagyó volt a keddi Megbeszéljük: Arató András ült bent a stúdióban, ő beszélgetett az otthonról betelefonáló Bolgár Györggyel és a hallgatókkal adománygyűjtő akciónkról, a koronavírus-járványról és politikai kérdésekről.

2020. március 17. Megbeszéljük... (2020. március 17., kedd 16:00)
89:26
00:00
Műsorvezetők: Bolgár György, Dési János, Szénási Sándor Szerkesztők: Jávor Dénes Marcell, Kovács M. Veronika, Kovács M. Veronika, Selmeci János, Zsidai Péter

Ezúttal rendhagyó, rendkívüli Megbeszéljükkel vártuk hallgatóinkat: Arató András, a rádió igazgatósági elnöke ült a stúdióban, ő mondta el, hogy a kedd délutáni adatok szerint 8,8 millió forintnál jár adománygyűjtési akciónk. A gyűjtési időszak első két napjában ez több, mint eddig bármikor, nagyon köszönjük!

Majd szintén Arató András volt, aki első betelefonálóként bekapcsolta a műsorba – az otthonról dolgozó Bolgár Györgyöt, aki „első hallgatóként” ajánlott témákat. Műsorvezetőnk szerint megható és meglepő, hogy mennyire támogattak bennünket a hallgatók az első két napon. Arató András nagyon örül, mert soha nem tudja, hogy fog sikerülni egy ilyen gyűjtési időszak, ez mindig rendkívül stresszes, hiszen a rádió túlélése a tét. De most már tíz éve megteremtődik a hallgatók segítségével az a feltételrendszer, amellyel lehetséges folytatni – tette hozzá. Ha ez így megy tovább, és elérünk egy számot – amelyet Arató András még nem nevezett meg –, akkor elmondhatja, hogy a következő fél év is rendben lesz.

 
Arató András a stúdióban (2020. március 17.)
 
 


A Klubrádió a dolgozói egészsége és a műsorszolgáltatás fenntartása miatt több óvintézkedést hozott: az olyan apróságoktól, hogy ne használják az épületben a liftet, addig, hogy legveszélyeztetettebb korosztályba tartozóknak nem kell bejönniük, a vendégeket nem hívják be a stúdióba, telefonon készítik az interjúkat. Ez sose ugyanolyan, mint amikor a riporter látja az interjúalany szemét, de legalább lesznek interjúk. A tervek szerint lesz egy új, esti műsorsáv, amelynél bent ül a műsorvezető (közkedvelt szerkesztő-riporterekről van szó), ennek valószínűleg Vesztegzár lesz a címe, ha sikerül megvalósítani. Igyekszünk tehát elviselhetőbbé tenni a több otthonlétet hallgatóinknak.

Hallgatóink kérdeztek az új koronavírusról, az ellenzék lehetőségeiről ebben a helyzetben és az adománygyűjtésről, a rádió működéséről. Voltak, akik megosztották franciaországi és ausztriai tapasztalataikat a vírushelyzet kezeléséről.

A teljes adást visszahallgathatják a fenti lejátszás ikonra kattintva.

Megbeszéljük...
2020. március 17., kedd 16:00
Műsorvezető: Arató András és Bolgár György