„Klubrádió
Galaxis kalauz

Rejtélyes szabadulások, sírba vitt titkok

27/03/2019 09:09

| Szerző: Klubrádió

Tele volt talányokkal a Galaxis Kalauz. Főszerepben Harry Houdini, egy eltűnt krimiszerző és a sírkutatók. 

2019. március 26. Galaxis kalauz (2019. március 26., kedd 15:00)
44:51
00:00
Műsorvezetők: Lay Viktória, Timár Ágnes
A magyar származású Harry Houdini a szabadulások nagymestere volt. Vándormutatványosként, szakállas nők és artisták társaságában kezdte karrierjét. Lényegében ő találta ki a szabadulás művészetét. A mára popkulturális ikon szökései, karakteres középen elválasztott frizurája, és csapongó élete sok filmest megihletett.

Ezekről a filmekről, sorozatokról kérdezte a Galaxis Kalauz két műsorvezetője, Lay Viktória és Timár Ágnes Szűcs Gyula filmes újságírót. Az interjúból megtudhatják például, mi vetett végett Harry Houdini és Sir Arthur Conan Doyle barátságának, és miért volt Houdini marketing zseni. Meg azt is, hová tűnt Agatha Christie 1926-ban, és mi köze volt a megtalálásához egy kesztyűnek?

A Galaxis Kalauz második megállójában régészkedni hívta a hallgatókat: Hogyan vizsgálódnak a régészeti antropológusok a sírba vitt titkok után, mit mesélnek nekik a csontok? Ezekre a kérdésekre is választ adott Bemert Zsolt antropológus. 

Mi is kell egy jó krimihez? És hová tűnt Agatha Christie 1926-ban, és mi köze volt a megtalálásához egy kesztyűnek? Ezekre a kérdésekre keres választ a Galaxis Kalauz két masinisztája, Benyovszky Krisztián krimikutatóval.

Részletekért kattintson a cikk tetejére. Kellemes borzongást!

Galaxis Kalauz
2019. március 26. kedd 15.00 h
Műsorvezető: Tímár Ágnes, Lay Viki

 

 

 

Az egyik műsorvezető, Tímár Ágnes is szól a hallgatókhoz a 2019. tavaszi túlélési gyakorlatunkon.