„Klubrádió
Anno Budapest

Kincseket rejt a Feneketlen-tó – A becsületes búvár és a nagy pénz

5/12/2018 17:09

| Szerző: Klubrádió

A főváros közepén nádasokat és kacsákat ringató, a tájba harmonikusan illeszkedő állóvízhez kötődő személyes történeteket hívott elő az Anno Budapest. A becsületes búvár és a nagy pénz.

2018. december 05. Anno 2018.12.hó
00:00
00:00

A neve alapján a végtelenség érzetét keltő újbudai természeti és városi szépség, a Feneketlen-tó volt az Anno Budapest december eleji témája.

Miért pont? Mert a műsorkészítők úgy tudták, rengeteg érdekes történet kering a város forgalmas főútjaitól pár méterre fodrozódó állóvízzel kapcsolatban. Az egyik még a kétezres évekből való, amikor egy búvár, aki tisztította a tavat, talált nagyjából hárommillió forintot, és becsületesen le is adta a rendőrségen, ahol azt mondták neki, ha egy éven belül nem jelentkezik érte senki, akkor ő kapja meg a pénzt. Aztán telt múlt az idő... 

Hogy mi lett a történet vége, azt a búvártól hallgathatják meg a műsor cikk elején kattintható hangfelvételéről.

 
A Feneketlen-tó Forrás: Wikipédia
 

Persze, több más betelefonálónak is voltak érdekes történetei a Feneketlen-tóról. Kiderült, hogy egyáltalán nem feneketlen, mindössze négy méter mély, igaz, nagyjából egy méternyi iszapot még hosszá kell számolni. Volt, aki arra emlékeztetett, hogy régebben még teknősök is éltek benne, amelyeket aztán átköltöztettek az állatkertbe.

Szó esett a Budai Parkszínpad legendás koncertjeiről, a közeli katolikus templomban tartott beat misékről, csillagfényes fürdőzésekről is. Másoknak a tó körüli futópálya, vagy éppen a játszótér jutott eszükbe. Kiderült az is, hogy a Pál utcai fiúk című film külföldi szereplői a kőhajításnyira lévő szállodában laktak egykor.

Az Anno Budapest műsorvezetője Pálinkás Szűcs Róbert volt.