„Klubrádió
Reggeli gyors/Reggeli személy

Rehab Critical Mass együttlét #nemvagyunkegyedül

17/05/2020 13:40

| Szerző: Klubrádió

Idén is van Rehab Critical Mass, de a járványhelyzet miatt ezúttal rendhagyó módón, online rendezvényt

2020. május 13. Reggeli gyors/Reggeli személy (2020. május 13., szerda 09:00): Dávid Ferenc és Surányi Judit
44:23
00:00
Műsorvezetők: Panxnotded Miklós, Lampé Ágnes, Dési János, Szénási Sándor, Para-Kovács Imre
A szerdai Reggeli személyben Para-Kovács Imre a Rehab Critical Mass szervezőjével és motorjával, Surányi Judittal beszélgetett - ez a Klubrádió YouTube csatornáján is elérhető.

A 2014-ben alakult kezdeményezés érvről évre szervez Budapesten egy - a bringás Critical Masshez hasonló - városi felvonulást, mely egyszerre vidám együttlét és egy figyelemfelhívás, hogy rengeteg ember él Magyarországon "karanténszerű helyzetben", akiknek nincs esélyük részt venni a hétköznapi életben: a munkavállalás, az oktatás, a szórakozás területén akadályoztatva vannak, és egyébként "láthatatlanok". Évről évre ezrek csatlakoztak a meglehetősen vidám eseményhez, sok-sok érintett sérült, családtagjaik, hírességek és támogató állampolgárok.

Rehab Critical Mass
 
Rehab Critical Mass
 

Idén a karanténhelyzet miatt úgy változtattak az eseményen, hogy a sérült emberekkel lehet online beszélgetni, hiszen sokkal nagyobb tapasztalatuk van arról, milyen is "karanténban" élni. És ebben az elszigetelt magányban online, akadálymentesen, nemcsak a fővárosban lehet csatlakozni - elég egy internetkapcsolat és egy számítógép vagy okostelefon.

Május 17-én vasárnap este 6-tól a 6. Rehab Critical Mass együttléten először egy videót mutatnak be, amelyben 60 rövid videós üzenetet lehet megnézni mindenféle sérültségi csoportok képviselőitől, támogatóktól, hírességektől, majd különböző ZOOM-szobákba lehet becsatlakozni, ahol online kaphatnak szakértői segítséget vasárnap a fogyatékkal, mentális problémákkal, vagy függőséggel élők és hozzátartozóik. Az tíz online működő ZOOM-szobába akár anonim módon is be lehet lépni, de hanggal és arccal is bekapcsolódhatunk, vagy kommenteket/kérdéseket is írhatunk. Az érintetteken és hozzátartozóikon túl azokat az érdeklődőket is várják a szervezők, akiknek mentálisan megterhelő a bezártság.

IDE KATTINTVA önök is részt vehetnek 18:00 után.

Reggeli személy
2020. május 13. szerda 9:00
Műsorvezető: Para-Kovács Imre