„Támogassa
Reggeli gyors

Reggeli ajánló – október 25.

25/10/2023 05:52

| Szerző: Klubrádió

Szó volt többek között Macron izraeli látogatásáról, kórházi fertőzésekről, gyanús tenderekről és elégedetlen EP-frakciókról. 9 után a Reggeli személyben Novák Attila történész, Közel-Kelet-szakértő volt a vendégünk, akivel az Izrael és a Hamász közötti háború kontextusáról beszélgettünk.

A Reggeli gyors szerdai témái és vendégei:

Az Izrael és a Hamász közötti háború aktuális eseményeiről, illetve Macron francia elnök izraeli látogatásáról Székely Róbertet, az Izraelinfo munkatársát kérdeztük.

Több száz közbeszerzésen ugyanaz zajlott pepitában, az Átlátszó vizsgálta át azokat a tendereket, amelyeken a Tömb 2002 Kft. nyert – Katus Eszter, az Átlátszó újságírója mondta el a részleteket.

Az Európai Parlament négy legnagyobb frakciója nem oldaná fel a befagyasztott pénzeket, szerintük elégtelen a magyar igazságügyi reform – vendégünk volt Abért János, az Országos Bírói Tanács szóvivője.

Évente betegek ezrei halnak meg kórházi fertőzésekben, a kormány segítség helyett inkább titkolni próbálja az adatokat – derült ki a Direkt36 oknyomozó cikksorozatának első részéből, a témáról Marton Kamillával, a cikk egyik szerzőjével beszélgettünk.

 
 Andrássy út 27., a Terézvárosi Kaszinó hadikórháza 1914. október elején.
 
Fotó: Müllner János / Fortepan/Országos Széchényi Könyvtár
 

El lehet kerülni a klímakatasztrófát, vagy itt a vég? És bármelyik esetben, mi a teendő? A CEU Bibó István Szabadegyetem vitasorozatának következő része ezekkel a kérdésekkel foglalkozik, Békés Gáspár, a vitasorozat szervezője mesélt az eseményről.

A múlt héten felfüggesztett helyett végrehajtandó szabadságvesztésre ítélték a karcagi szaporítót, aki 70 kiskutya hangszálait vágatta át – az állatvédők szerint az ítélet áttörést jelent, Schneider Kinga, A NOÉ Állatotthon Alapítvány munkatársa.

9 után a Reggeli személy Novák Attila, történész, Közel-Kelet-szakértő volt, akivel az Izrael és a Hamász közötti háborúról, előzményekről és esetleges további eszkalációról volt szó.

 
Novák Attila
 
Forrás: a Közszolgálati Egyetem Molnár Tamás Kutatóintézetének Facebook-oldala