„Klubrádió
Café Péntek

Regénykóstolás Budapest módra

19/05/2023 15:21

| Szerző: Váradi Júlia/Klubrádió

A Budapest Nagyregény kóstolójára, az újonnan nyílt Blitz Galériába látogattunk el a Café Péntekben, valamint két épp Magyarországon tartózkodó művészt is sikerült elkapnunk kulturális műsorunkba vendégnek.

2023. május 19. Café Péntek (2023. május 19., péntek 20:00)
52:26
00:00
Műsorvezetők: Váradi Júlia Szerkesztők: Váradi Júlia

Történetmesélés és igazi étkek is szerepeltek a Kristálypalota udvarán a múlt hét végén, ahol a készülő Budapesti Nagyregény írói és témái kerültek "terítékre". Gáspár Mátétól, a Budapest Brand művészeti vezetőjétől megtudtuk, hogy is áll a 23 fejezetből íródó könyv, amelyet Budapest egyesülésének születésnapján terveznek bemutatni. És a regénykóstoló rendezvény fő fellépői, Scherer Péter és Katona László is megszólalt a Café Péntekben.

Scherer Péter és Katona László
 
Scherer Péter és Katona László
Fotó: Váradi Júlia / Klubrádió
 

 

A Margit híd budai hídfőjénél egy gyönyörű volt banképületben megnyílt az új Blitz Galéria, amelynek bejáratánál két szabadság szobor is látható. Kovács Lajos, a galéria vezetője beszélt az új helyszínről.

Czeglédy Nina Kanadában élő magyar művész és kurátor most két magyar művész ügyében járt Pesten. Vele is beszélgettünk.

Czeglédy Nina és Váradi Júlia
 
Czeglédy Nina és Váradi Júlia
Fotó: Mátyus László / Klubrádió
 

És a világhírű litván származású hegedűművész, karmester Julian Rachlin az őszi Herbstgold fesztivál intendánsa beszélt az eisenstadti zenei találkozóról.

Café Péntek
2022. május 19. péntek 20:00
Szerkesztő-műsorvezető: Váradi Júlia