„Klubrádió
Belső közlés

Posztpetőfi Sándor: A csapos középre helyezkedik a libernyákok és bumburnyákok közti szóváltásban

14/11/2021 08:40

| Szerző: Pályi Márk / Klubrádió

A Klubrádió honlapján minden hétvégén közzéteszünk egy verses vagy prózai felolvasást Belső közlés című irodalmi műsorunk felvételei közül. Ma rendhagyó módon a Tükörfordítás című műsorban elhangzott költeményt, Szilágyi Ákos Posztpetőfi Sándor szerzői álnéven jegyzett, A csapos középre helyezkedik a libernyákok és bumburnyákok közti szóváltásban című versét hallgathatják meg a szerző előadásában.

2021. november 14. Belső közlés / Posztpetőfi Sándor: A csapos középre helyezkedik a libernyákok és bumburnyákok közti szóváltásban (21.11.14.)
04:02
00:00

A széles körben ismert és kedvelt költő és esztéta, Szilágyi Ákos verseit már itt, a Klubrádió honlapján is bemutattuk: erre a hivatkozásra kattintva a Szittya-szótyár, ide nyomva pedig a Magyar ugar és a Kossuth Lajos Torinóban című kántált-énekelt verseit hallgathatják meg a szerző előadásában. A felvételek eredetileg zenés irodalmi műsorunk, a Belső közlés közel hat évvel ezelőtti adásában hangzottak el, amelyben Szilágyi Ákos volt a vendég – a műsorvezető, Szegő János első meghívottjaként.

A mától itt, a honlapunkon is elérhető versét visszatérő szerzői nevén, Posztpetőfi Sándor álnéven közölte az Élet és Irodalom egyik tavalyi számában. Ezt a verset az idén indult új kulturális műsorunk, a Tükörfordítás adásában olvasta föl szeptember legelején. A nemzethez fűződő lehetséges kiegyensúlyozott viszonyt pedzegető adást erre a linkre kattintva meg is hallgathatják, a fenti hangsáv lejátszás gombjára nyomva pedig a benne elhangzott verset hallhatják, amely kívülre helyezett nézőpontjával kijózanítóan pártatlanul és reflektáltan hathat a mai átgondolatlan egyoldalú kijelentések zuhatagában – amint az a vers elhangzása után a szerzővel folytatott beszélgetésben is szóba került.

A vers a fenti hangsáv lejátszás gombjára kattintva hallgatható meg.