„Klubrádió
Hetes Stúdió

Poéngyilkos vasárnap kellene

25/05/2019 16:52

| Szerző: Klubrádió

Neuman Gábor jegyzete a Hetes stúdió legutóbbi adásából.

2019. május 25. Hetes Stúdió-részlet/Neuman Gábor jegyzete (2019.05.25.)
03:36
00:00

Azt kérdeztem a minap hallgatóinktól, hogy ki, miért megy el szavazni az Uniós választáson, illetve, ki, miért nem megy el szavazni vasárnap. Akik betelefonáltak, egytől egyig elmennek szavazni, legalábbis így nyilatkoztak, mert már nem bírják tovább, mondták többen. Arra a kérdésre, hogy mit nem bírnak tovább, azt mondták többnyire, hogy ezt az úgynevezett Nemzeti Együttműködés Rendszerét, amelynek a feje Orbán Viktor.  Egy idősebb hölgy sírva kérte a nyugdíjas társait, hogy menjenek el szavazni, mert szerinte meg kell állítani Orbánt. Mikor közbevetettem, hogy minden előrejelzés szerint a FIDESZ 50% fölötti eredményre számíthat, azt mondta a hölgy, hogy azt Ő nem hiszi el, mert nem akarja elhinni, és bízik abban, hogy most vasárnap legyőzhető a FIDESZ. Amikor arra kértem, hogy mondja már el, miért lesz jobb neki, ha az ellenzék nyer, azt mondta, nem nekem lesz jobb, hanem az unokáimnak, akiket már karácsony óta nem látott, mert kint vannak Angliában, ott dolgoznak. Erre egy fiatal nő is betelefonált Németországból, hogy Ők már családostul kint élnek, két gyereke van, akik ott járnak iskolába, de haza szeretnének jönni, igaz a férjének jó munkája van, jól élnek, de mégis. Mi mégis, kérdeztem. Semmi, mondta, és megszakadt a vonal.

Tényleg, mi, mégis? Mit jelenthet a mégis, Magyarország viszonylatában? Önöknek mit jelent a mégis? Szöcskét, ökröt, tornyot, szelíd tanyát?

De visszatérve a Fórumra, amelyben Önökkel beszélgettem, a legfontosabb taszító elem maga Orbán volt, a fórumozók között, illetve, hogy ellopta az országot, meg ki akarja vezetni az Unióból hazánkat, meg az, hogy mindenütt a migránsveszélyre való felhívást látják, de még egyetlen egy migránssal se találkoztak, meg elegük van a propagandából, ami mindenhonnan ömlik rájuk, hogy csak a FIDESZ…

Én még provokáltam is Önöket, amiért elnézést kérek, de előző este láttam egy vitaműsort a Hírtévén, amelyben Gajdics Ottó, a Karc FM rádióállomás és a Szabad Föld főszerkesztője azt találta mondani a vita hevében, hogy Ő bizony nem engedné, hogy ellenzéki politikusok is induljanak az Európai Parlamenti Választásokon, mert a most vasárnap arról szól, hogy megmarad-e Európa, vagy sem, és a migránsveszély a legnagyobb veszély, ami Európát fenyegeti, és csak a FIDESZ programja védheti meg hazánkat, és csak a FIDESZ jelöltjei képviselik ezt az eszmét. Láttam rajta, hogy Ő bizony ezt komolyan gondolja, és hisz is abban, amit mond.  Meg azt sem érti, hogy mi kifogásolni valót látnak Kövér házelnök úr homoszexuálisokra tett kijelentésében, amelyben másodrangú polgároknak állította be Őket, azt mondta, hogy a „normális homoszexuálisok” alkalmazkodni próbálnak inkább, nem akarnak egyenrangúságot, és szerinte nincs különbség a pedofilok és az örökbefogadást követelő melegek között. Ő is így vélekedik, hangoztatta a Karc FM és a Szabadföld főszerkesztője.

Kérem szépen, az előbb említett médiumok, részei a fideszes médiaholdingnak, és mint ilyenek, kormányzati véleménynek is betudható a főszerkesztő állásfoglalása, legalábbis szerintem. De, hogy nincs távol a kormányzati elvektől, az nyilvánvaló.

Bödőcs Tibor legutóbbi estjében azt mondta, hogy ne féljen senki, mert Magyarország a miénk, csak pillanatnyilag Mészáros Lőrinc nevén van. jó vicc nem? De jó lenne, ha ez a mostani vasárnap poéngyilkos lenne…..

A jegyzetet a fenti "lejátszás" ikonra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: Pixabay.