„Klubrádió
Megbeszéljük...

Pikó: Nemcsak Gyurcsánnyal, Lázárral is találkoztam

19/04/2023 20:21

| Szerző: Klubrádió/Lőrincz Csaba

A világ legtermészetesebb dolga, ha egy pártvezető bemutatja pártja kerületi illetékesét a helyi polgármesternek – véli Pikó András. Józsefváros polgármestere nem tervezi, hogy a belépne a DK-ba, vagy bármelyik pártba, amelyik őt ettől függetlenül is támogatja. Hozzátette, Lázár Jánossal és fideszes polgármesterekkel is rendszeresen tárgyal.

2023. április 19. Megbeszéljük - részlet 23.04.19. Pikó András
15:37
00:00

Az utóbbi napokban azzal került a komrányközeli médiumok kereszttüzébe Pikó András Józsefváros ellenzéki polgármestere, hogy néhány hónapon belül másodszor találkozott az általuk és a kormány által mumusnak beállított Gyurcsány Ferenccel.

A Magyar Nemzet provokatívnak szánt kérdéssel indítva számolt be a találkozóról, amelyről elsőként a Hír TV számolt be:"Gyurcsánynál folytatja Pikó András?" A lap és a csatorna a Fidesz helyi tagjaira hivatkozott, akik szerint Pikó lehet a következő, aki csatlakozhat a Demokratikus Koalícióhoz (DK), vagy ahogy ők nevezik: a Gyurcsány-párthoz. Ennél is közönségesebben fogalmazott az Origo: "A legjelentéktelenebb politikusok is kellenek Gyurcsánynak: már Pikó András is a baloldal vezetőjénél törleszkedik".

"Beteg ez a világ, ha nekem azért kell mosakodnom, mert a legnagyobb ellenzéki párt vezetője meglátogat Józsefvárosban, hogy bemutassa pártjuk új helyi vezetőjét (Abd El Rachim Ali), akivel együtt fogunk dolgozni. Ez a világ legtermészetesebb dolga lenne bárhol" – mondta a Megbeszéljük szerdai adásában Pikó. Szerinte ezek az udvariassági látogatások "egy banánköztársaságban sem ütik meg azt a szintet, hogy be kellene róla számolni".

Hozzátette, Gyurcsány Ferenccel 2002 óta rendszeresen találkozott újságíróként, volt olyan év, amikor több interjút is készített vele. Ettől függetlenül nem tervezi, hogy a belépne a DK-ba, vagy bármelyik pártba, amelyik őt ettől függetlenül is támogatja.

Megjegyezte, amikor úgy ítéli meg, hogy a kormány "le akarja húzni Józsefvárosnak szánt állami fejlesztéseket", akkor első dolga találkozót kérni Lázár Jánostól, mert az a dolga polgármesterként, hogy képviselje kerülete lakosainak érdekeit. Legutóbb másfél órán át tárgyaltak. Sőt fideszes polgármesterekkel is találkozik időről időre, mert az a feladatuk, hogy együtt dolgozzanak a kerületeket érintő problémákon.

(Pikó András 2019 nyaráig, politikai kampánya kezdetéig a Klubrádió műsorvezetője volt.)

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük.../interjú Pikó Andrással
2023.04.19., szerda 16:45
Riporter: Bolgár György