„Köszönjük,
Megbeszéljük...

Pesty László: 95 százalékban egyetértek Magyar Péterrel, de a Fideszre szavaztam

19/06/2024 18:13

| Szerző: Ivánkai Márk

 | Szerkesztő: Ivánkai Márk

Bár Pesty László "hallatlanul szimpatizál" Magyar Péterrel, nem ért vele egyet a Fidesz eltakarításában, illetve abban, hogy a Tisza Párt EP-listájának első 10 helyén mind "globalisták" állnak. A Gerilla.hu alapítója azt is elárulta a Megbeszéljük című műsorban, hogy a Fideszre voksolt a június 9-i választásokon.

2024. június 19. Megbeszéljük-részlet (2024.06.19.) Pesty László
18:31
00:00

"95 százalékban Magyar Péter mellett állok. A maradék 5 százalékban sem ellene vagyok, csak lehet, 5 centivel többet kockáztatott, mint én – mondta Pesty László még februárban, mikor Magyar Péter először jelent meg a nyilvánosságban. A filmrendező már akkor is egyetértett Magyarral abban, hogy a "Fidesz testén élősködő piócákat le kéne vágni onnan."

Pesty arról beszélt a Megbeszéljük című műsorban, hogy "tartja a 95 százalékos tétet, de nem emel." A fennmaradó 5 százalékról azt mondta, hogy ő a Fidesz "orkoktól való megtisztításában érdekelt", a Tisza Párt alelnöke a Fidesz eltakarítását tűzte ki célul.

A Pesty Fekete Doboz alapítója azt állítja, hogy a januári értesülésihez képest vannak újabb "durva sztorijai", amelyek publikálásával megvárja a szeptembert, mert a nyáron mással szeretne foglalkozni.

"Support local against global!" (Támogasd a helyit a globális ellenében!) – szól a Gerilla.hu jelmondata. A honlapot alapító Pesty László hangsúlyozta, hogy ezen mottó mentén sem ért egyet Magyar Péterrel, mivel a Tisza Párt EP-listájának első 10 helyén "globalisták" foglalnak helyet. Hozzátette, vannak közöttük olyanok, akik Washingtonba, Brüsszelbe vagy "sáros nemzetközi multikhoz" vannak bekötve. Ugyanakkor, azt is elismerte, hogy keletről a kínai akkugyárak képében ugyanúgy közelít a globalizmus, mint nyugatról.

Pesty "hallatlanul szimpatizál" Magyar Péterrel, ugyanakkor nem ért egyet a Tisza alelnökének azon kijelentésével, miszerint "most jön a tiszta rendszerváltás." A filmrendező szerint a rendszerváltás már 34 évvel ezelőtt lezajlott – igaz, nem volt rendben –, de ezt újracsinálni már nem lehet. Ugyanakkor a "tiszta" jelző révén már jobban egyet tud érteni ezzel a célkitűzéssel.

Lehet, hogy rosszul sikerült a rendszerváltás, de anélkül Magyar Péter ma nem vonulhatna az Andrássy úton százezer emberrel,  mert különben "jönnének a Yamaha-motorokkal, ahogy annak idején a rendőrök, és gumibottal a fél bandát hülyére vernék, a másik felét letartóztatnák, elvennék a személyét, és őrizetbe vennék" – fogalmazott Pesty.

Az interjú zárásaként Pesty László elárulta, hogy habár 95 százalékban egyetért Magyar Péterrel a június 9-i választásokon a Fideszre szavazott. "Kilencedikén az összes lepedőméretű papíron a Fideszre szavaztam, és Böröcz Lászlóra, az I. kerületi Fidesz polgármester-jelöltjére. Ez lehet kognitív disszonanciának tűnik, de tény" – mondta a filmrendező.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük/Interjú Pesty Lászlóval
2024. június 19., szerda 16:20
Riporter: Bolgár György