„Köszönjük,
A lényeg

Magyar Péter beül az Európai Parlamentbe

18/06/2024 20:06

| Szerző: Klubrádió

Magyar Péter felveszi az európai parlamenti mandátumot – jelentette be Brüsszelből bejelentkezve kedd este. Elmondta: ha a mandátum a pártépítés és a Tisza-közösség kárára megy, akkor maga mond le róla azonnal.

Fél év múlva pedig újra megszavaztatja az embereket arról, hogy maradjon-e vagy menjen – tette hozzá videójában.

Magyar arról is beszélt, hogy nemrég ért véget az Európai Néppárt ülése, ahol 97 százalékos támogatottságot kapott a Tisza felvétele. Magyar szerint ez „Magyarországon egy fontos nap”.

Jelezte, bár korábban azt mondta, nem ül be az európai parlamentbe, most változott a helyzet. Erről Magyar azt mondta, hogy az elmúlt három hónapját arra tette fel, hogy „a saját hazánkat lépésről lépésre visszavegyük”. Hangsúlyozta: reméli, senki nem vitatja el tőle, hogy ezen dolgozik tovább is – ezt mérlegelve döntött úgy, hogy felveszi a mandátumot. Hozzátette, hogy amikor arról beszélt, hogy nem fog beülni az EP-be, maga se gondolta, hogy ekkora sikere lesz a Tiszának.

Magyar Péter azonban hozzátette, ez a mandátum nem öt évre szól, látni akarja ő is, hogy mennyi kint tartózkodással és mennyi munkával jár az európai parlament. A politikus abban bízik, ez hozzájárul majd ahhoz, hogy a következő országgyűlésen a Tisza Párt győzzön. Magyar hétfőn megszavaztatta, hogy felvegye-e a mandátumát; erről azt mondta, úgy tudja, hogy „a Fideszben ki volt adva, hogy szavazzanak nemmel” a kérdésre. Magyar szerint ha ő nem venné fel a mandátumot, akkor is sokat kellene külföldre mennie, ezt viszont most megteheti az EP-n belül, ahol „természetesen senki nem háborúpárti”.

Közölte azt is, hogy az európai parlamenti fizetésének felét (4000 eurót) jótékonysági célra ajánlja majd fel. Elsősorban családokat terveznek majd támogatni. A politikus felkérte a többi képviselőt – köztük a fideszes Deutsch Tamást is – hogy legalább fizetésük felét ajánlják fel ők is.

(via telex, kiemelt kép: Magyar Péter/Facebook)